גרעין התגרמות קטן

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/08/2015 | 11:26 | מאת: ליאת

שלום רב, בתי בת 6 חודשים, הייתה עם רצועות מגיל 0 עד גיל 3 חודשים. לאחר מכן נקבע ע"י הרופא המטפל באמצעות US שהזווית תקינה וניתן להסיר את הרצועות ונתבקשנו לעשות צילום בגיל חצי שנה. תשובת הצילום הייתה גרעי התגרמות בראש פרק הירך משמאל נראה קטן יותר בהשוואה לצד הימני. מה אומר הדבר? האם זה משהו נורמלי לאחר טיפול ברצועות? האם נצטרך טיפול נוסף? אציין כי היא מתפתחת בצורה תקינה, מתחילה לזחול ומנסה להעמד..

זוהי תופעה שכיחה לאחר טיפול, בד"כ זה חסר משמעות להמשך, בכל מקרה כרגע רק המשך מעקב אצל הרופא המטפל, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים