שיפור במצב מפרק הירך-המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/07/2015 | 15:26 | מאת: אני

שלום, אז לגבי המידע החסר על התינוקת היא 3 שבועות עם הרצועות ובת 5 חודשים, שוקלת 7.5 קילו ומאד חזקה, עומדת על 6 וקצת זוחלת על הברכיים. הביקורת הבאה עוד 3 שבועות ולפני שבוע הדרגה היתה 2C. אז אם הכל יהיה יציב בביקורת בעוד 3 שבועות אפשר להמשיך עם הרצועות או שבגיל חצי שנה ובמשקל שמנמן כזה עוברים לגורדן? ואם המפרק יציב אז כמה זמן צריך להישאר עם קיבוע כלשהו עד להורדה סופית שבטוחים שהמפרק יישאר יציב? שאלה שניה- אם הרופא אמר לנו שאפשר להוריד רצועות עד חצי שעה בכל יום, ואני עושה לה מקלחת מהר מהר ומחזירה רצועות תוך עשר דקות- זה עדיף? או שאולי לתת לרגל חצי שעה ביום חופש ותנועה זה כן חשוב להחלמה ועדיף לאפשר לה את כל החצי שעה בלי רצועות? ועוד שאלה אחרת- בסיום הטיפול כדאי ללכת לפיזיותרפיה כדי לעזור לזחילה לא להיות בפישוק ולסגור את הברכיים? תודה רבה

המשך הטיפול תלוי בבדיקת התינוקת, אם לא מסתדר ככל הנראה צריך לעבור לגורדן אך קשה לי לענות בלי לבדוק. אין צורך בפיזיותרפיה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים