רצועות פבליק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/07/2015 | 07:34 | מאת: טל

בן 4 חודשים, התחיל מחר שימוש ברצועות :( הילד כבר מתהפך ומתחיל לזחול, מאמינה שזה ייעצר. יש לי מספר שאלות : בגיל 4 חודשים אם רק מתחילים כמה זמן בממוצע נשארים עם הרצועות? 4 חודשים? המתיחה כואבת להם? כל כמה זמן משחררים מהמתיחה? אפשר לשכב על הבטן ולהרים ראש עם זרועות ישרות כפי שעושה עכשיו? לא מאבדים בתקופה הזו טונוס שריר? מותר נסיעה באוטו בסלקל? מותר ישיבה בטרמפולינה? (כמו כסא נח קהה זווית עם משחקים) מותר קצת זמן חופשי ביום לשמר התהפכות וזחילה? האם ייתכנו תנועות רגליים בזמן באמבטיה שעשויות לפגוע בטיפול? אנחנו רוחצים באמי טאב (כמו דלי בו התינוק מכורבל בו בדומה לרחם)- אפשר להמשיך לקלח בזה? למה לשים לב שלא לעשות כדי לא לפגוע בהצלחת הטיפול? תודה רבה!

שלום, קודם כל לדעתי זה מחובתו של הרופא המטפל להסביר ולענות על כל השאלות הללו. זמן הטיפול והאם מותר לשחרר תלוי בחומרת הבעיה. זה לא פוגע בטונוס ואפשר להשכיב על הבטן, אין בעיה עם טרמפולינה וסלקל, הדלי נשמע לי מיותר עדיף אמבטיית תינוקות רגילה, להקשיב להוראות הרופא המטפל, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים