שבר שהתאחה עקום

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/06/2015 | 16:22 | מאת: אמא

שלום רב, מאוד זקוקה לעזרה שלכם ואשמח לייעוץ, אנו מאוד מודאגים! בני בן ה-3 נפל בגן ונלקח לטיפול לאחר כשעה בערך. היה ברור כי הוא בכאבים רבים בעת הזזת היד. האורוטופד שקיבל אותנו ראשית אמר לי לקבע לו ידנית את היד בצורה ידנית כך שהיד תהיה מקופלת ומוצמדת לגוף. נערך לו צילום והרופא טען בתוקף כי אין שבר ולא רואים כלום בצילום ואמר שכנראה מדובר בנקע או משהו כזה. בכ"ז החליט לגבס לו את היד במן סד-גבס. לאחר מספר ימים הגבס הורד אך הילד המשיך מאוד לסבול מכאבים ולאחר כשבוע מהורדת הגבס אורטופד נוסף באותו מכון ראה את הצילום הקודם ואמר כי בוודאות יש שבר ביד והחליט לשים לו גבס שוב. הוא קרא לזה "שבר ללא תזוזה". כעבור 10 ימים חזרנו כדי להוריד את הגבס ולעשות צילום נוסף. הופתענו מאוד לראות כי היד מעוותת ולא רק מנפיחות. יש ממש עוקם שניתן לראות וגם להרגיש. הדבר מדאיג אותנו מאוד. הרופא אמר כי מדובר ב"שבר עם תזוזה" ולכן נוצר העיוות וטען כי זה לא מקרה של איחוי לא תקין כי העצמות התאחו בצורה תקינה אך עקומה העיוות מורכב מאותו עוקם ובנוסף גם מ"צלקות איחוי" סביב השבר. ושהעצם תתיישר מעצמה. ראוי לציין כי התנועה חזרה לעצמה ולרוב ללא כאב (אנו רק יום אחרי הורדת הגבס וייתכן והכאב עוד קשור לרגישות ונפיחות המקום) בצילום החדש אכן ניתן לראות בוודאות כי העצם עקומה. מצרפת את הצילום. עכשיו לשאלותיי: 1. הרופא טוען כי הדבר בוודאות יסתדר תוך גג 4 חודשים וכי בגיל הזה אין מה לדאוג. האם אנו יכולים לסמוך על זה במאה אחוז? האם ישנם מקרים בהם היד לא תתיישר מעצמה? כיצד עצם יכולה "להתיישר"? האם צלקת האיחוי תתרפא בוודאות? כרגע היד ממש מעוותת ומיותר לציין כי כבר נכוונו מהמערכת הזו ואנו מאוד מודאגים. 2. הרופא הנחה להניח לזה כרגע ולעשות מעקב וצילום רק עוד 4 חודשים. אם יש צורך לעקוב לפני כדי לראות שאכן יש התקדמות? 3. הרופא טוען כי אין קשר בין העיוות שנוצר לתקופה שהילד היה ללא הגבס. לא ברור לי למה פעם אחת טענו שזה לא שבר, פעם שנייה טענו שמדובר בשבר בלי תזוזה ובפעם השלישית שבר עם תזוזה. האם יכול להיות שכתוצאה מהזמן שהוא היה ללא גבס הוא קיבל מכה או שקרה משהו ביד שגרם לתזוזה ולעיוות? הרופא טען חד משמעית כי אותה התזוזה קרתה מייד לאחר הנפילה ולא ייתכן שקרתה בזמן שהילד היה ללא גבס. האם זה בהכרח נכון או שיכול להיות שהתזוזה קרתה גם אחרי? 4. האם יש צורך לדעתכם בחוות דעת שנייה? במידה וכן כיצד מגיעים אליה? אנו חברי קופת חולים כללית ולהבנתנו אין אורטופד ילדים בכללית. 4. במידה וחס וחלילה לא יסתדר ויהיה נזק אסתטי, כיצד ניתן לטפל והאם כדאי לדעתכם לבדוק רשלנות של הרופא שלא אבחן את השבר? כאמור, אנו מאוד מודאגים, חוששים ומרגישים שאין לנו למי לפנות. נשמח מאוד לכל עזרה. מצ"ב הצילומים האחרונים של היד. את הצילומים הראשונים לצערי לא קיבלנו. http://img4021.photobox.co.uk/322450077f36c05d159e6fd22a7f3fa8cf78816d29a1df5cb6f56cbe139ee5878a8707bc.jpg

מדובר במקרה שאיני יכול לענות מבלי לבדוק ולראות. המלצתי היא לגשת לאורתופד ילדים מומחה לחוות דעת נוספת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים