כאבים מאחורי ברך ימין ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/05/2015 | 10:37 | מאת: נטע

בוקר טוב, בתי בת 4.5, מתלוננת מאז ומעולם על כאבים בחלק האחורי של ברך ימין (התלונה היא פעם בהרבה זמן אבל תמיד מאחורי אותה ברך). לאחרונה גם על תחושת נימול שם שחולפת תוך כמה דקות. הבוקר אמרה לי ש"הנמלים הגיעו עד לאצבע הקטנה של הרגל" כשהיתה בת 3 חודשים טופלה ע"י רצועות פבליק בשל DDH בירך שמאל, למשך 3.5 חודשים. אני זוכרת אותה בגיל שנתיים בוכה מכאב מאחורי הברך הימנית כל פעם שאבא שלה היה מושיב אותה כל כתפיו , אבל רק אז זה היה קורה כך שחשבנו שהכאב הוא בגלל שהיא מותחת את הרגל קדימה בישיבה זו (אכן בזמנו כשהצעתי לה לשחרר את הרגל כשהיא יושבת על כתפיו , הכאב נרגע) האם לדעתכם יש צורך בבדיקה? האם יכול להיות מדובר בכאב גדילה? למרות שהכאב הוא רק ברגל ימין והתחיל בגיל מוקדם? תודה מראש, נטע.

יכול להיות שזה כאב גדילה ויכול להיות שלא, לא נשמע מאוד מדאיג וגם לא נראה לי שיש קשר לרצועות אך גשי לבדיקת אורתופד ילדים וזהו

מנהל פורום אורתופדיית ילדים