בעייה במפרקים ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/05/2015 | 09:58 | מאת: שחר

היי, בבדיקה ראשונה בגיל חודש וחצי נקבע לאחר US איחור פיזיולוגי סוג 2A מימין 1B משמאל ללא גרעינים. הומלץ לבוא לבדיקה חוזרת בבדיקה שניה בגיל חודשיים ו3 שבועות נקבע לאחר US לפי גרף דיספלזיה אצטובלרית סוג 2B מימין 1B משמאל עם גרעין משמאל , גרעין קטן מימין הומלץ בדיקה אצל אורטופד שהמליץ בדיקה בבית חולים אצל אורטופד ילדים לאחר עוד חודש (היה קשה להשיג תור) נקבע פיסוק סימטרי 80 מעלות, גב ישר, כפות רגליים תקינות, החזרי פיקה ואכילס תקינים ו לאחר US מימין type1 עם גרעין משמאל type2 לא נראה גרעין הומלץ על כרית פיסוק 20 סמ ולבוא שוב עוד חודש כלומר בבדיקה השלישית גילו ממצאים הפוכים מ2 הבדיקות הקודמות והרופא אף ציין זאת בדוח בנוסף התינוקת לא מסוגלת לישון בלילה עם הכרית ומתעוררת בבכי כל רבע שעה!!! בתור הורה זה לא נראה סביר שתסבול כל כך ולכן מוריד לה את הכרית בלילה, ביום היא בסדר עם זה סהכ התינוקת כבר בת 4 חודשים ו הבנתי שחשוב לטפל כמה שיותר מהר אנחנו מיואשים ו מבולבלים מהתוצאות ההפוכות ומהחוסר אונים והסבל שהתינוקת חשה עם הכרית כשישנה בלילה ודי בטוחים שחייבים למצוא טיפול אחר אשמח לעצתך, תודה

נכון, זה מאוד מוזר שהממצאים הפוכים בבדיקה השלישית מה גם שאם היה גרעין משמאל לא יכול להיות שהוא נעלם. לגבי זה הטיפול זוהי דרגה שלפעמים יש לטפל ולפעמים מספיק לעקוב, איני יכול לענות מבלי לבדוק את התינוקת והבדיקות. לגבי זה שאתה מוריד כרית ועושה טיפול כרצונך זה גרוע מאוד ומתכון לכשלון. בקיצור גש לעוד אורתופד ילדים לחוות דעת נוספת אם איך בטוח אך אל תחליט בעצמך על הטיפול כי המחיר עלול להיות יקר

מנהל פורום אורתופדיית ילדים