פורום אורתופדיית ילדים

8143 הודעות
7905 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים

11/04/2024 | 15:26 | מאת: הילה

שלום האם cpk גבוה אצל תינוק יכול להיות גם מפגיעה בפרקי ירייכים?

לא

11/04/2024 | 08:41 | מאת: לי

היי האם בדיקת אמ אר איי בדיקה אמינה לגילוי חלילה גידול בעצם הזנב /אגן או עמוד שדרה?

ברוב המקרים בהחלט

02/04/2024 | 18:31 | מאת: בתיה

היי הבת שלי בת 7 חוד' סיימה עכשיו טיפול ברצועות פאבליק של כ 5 חוד' היא מנסה לזחול ולא מצליחה כי הרגליים שלה מאד מפוסקות בגלל החגורה, מה שגורם להם כל הזמן לעשות "שפגאט" ולהתיישב בלי להתקדם קדימה

זה יעבור לאט לאט, בכל אופן 5 חודשים נשמע קצת ארוך מדי

02/04/2024 | 09:11 | מאת: ספיר

היי עשינו אםארי לבן שלי אשמח לפענח אני בלחץ.. תהליך תופס מקום לובורלי עם פלסים ומוקדים חסרי סיגנל יכולים להתאים לפלבוליטים. הרושם שמדובר במלפורמציה וסקולית ורידית. מומלץ להשוות עם אולטסאונד דופלר. מה זה אומר .??

ככל הנראה הרחבת כלי דם ורידי, מדובר בממצא שפיר המצריך בירור נוסף באולטרסאונד וככל הנראה יעוץ כירורג כלי דם

28/03/2024 | 15:44 | מאת: שואל

שלום רב לך רב תודות מה זה מיפוי עצמות לעמ"ש ? מיפוי עצמות spect בגלל תלונות של כאבי גב מה רוצים לברר בבדיקה הזאת איזה ממצאים ?

אפשר לראות דלקות, שחיקה, זיהומים וגידולים. כל דבר הגורם לפעילות יתר בעצם.

25/03/2024 | 11:46 | מאת: עדינה

שואלת בשבילי אם עקבים מסיליקון באמת יפחיתו תכאב אצלי באכילס?

הפורום עוסק בילדים בלבד

24/03/2024 | 23:52 | מאת: ירין

מעוניין לדעת מה רלבנטי לכפות שורפים וכואבים במיוחד אחרי הליכה?

רופא עור

18/03/2024 | 13:25 | מאת: ירון

בת 13 סובלת בשבועיים האחרונים מכאבים חזקים בגב התחתון- מצביעה על עצם הזנב, כואב בישיבה, שכיבה על הגב, עמידה. היא עושה הרבה פעילות ספורטיבית. האם זה יכול להיות שברי מאמץ?

יכול להיות וגם יכול להיות משהו אחר, אם זו ממש עצם הזנב אז זה משהו אחר, צריך לבדוק אותה

16/03/2024 | 22:50 | מאת: צילה

שלום רציתי לדעת האם התוצאה תקינה?מודגם מצב לאחר התערבות ניתוחית בעזרת עוגנים מתכתיים בסינוס טרסי ובאזור עצם הקוניפורם המדיאלית אשר גורמים ליצירת ארטיפקטים פאראמגנטים המורידים מרגישות הבדיקה. במגבלות אלו: מודגמות בצקות כתמיות בעצמות הקרסול, באבחנה מבדלת - קונטוזיה לשדית שרידנית או הפרעות בביומכניקה של הקרסול. המשטחים הפרקיים מודגמים תקינים. הרצועות הסינדזמוטיות , הרצועות הלטרליות, רצועת הדלטואיד ורצועת הספרינג מודגמות תקינות. הגידים המכופפים, הגידים המיישרים, הגידים הפרוניאליים וגיד האכילס מודגמים תקינים. הפציה הפלנטרית ומבני התעלה הטרסלית מודגמים שמורים. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. מודגמים אותות מעט חריגים בין הסיבים של השריר FHL דיסטלי, הממצא עלול להחשיד ל דנרבציה תת חריפה ,נא קורלציה קלינית

בסך הכל אין משהו דרמטי למעט מצב לאחר ניתוח. כמו שמצוין בסוף ובהמשך לתשובתי הקודמת, בדיקה גופנית היא הבסיס לקבלת ההחלטות לגבי בירור נוסף/טיפול

15/03/2024 | 18:17 | מאת: לי

רשמתי לך על הבן שלי בן 16 רזה מאוד לגילו מבנה גופו רזה ומותן צרה מאוד שיחק כדורסל והפסיק בעקבות תלונות על גב תחתון צד שמאל בגב התחתון באזור העצם לקחתי אותו לצילום ול mri שיצאו תקינים ביום יום לא מתלונן אבל במאמץ ש כל פעם שהוא רץ ומשחק כדורסל תחרותי באולם הוא טוען שכואב לו וזה עובר אחרי מנוחה הרופא משפחה שלו אמר שהוא רזה והשרירים שלו בגב תחתון חלשים לציין שהוא 1.78שוקל 53 מה עושים זה מלחיץ אותי מאוד והוא אומר שאיזה מן בדיקות עשיתי לו אם לא רואים מה זה…בקיצור מתלונן תרגיע אותי דוקטור אני די פוחדת מכל מיני סרטים בראש מה זה יכול להיות?האם mri בוודאות מראה בעיה בעצם כמו דלקת שבר מאמץ או חלילה משהו מסוכן? לציין שלא מעיר משינה ..תודה

על פניו נשמע שבאמת זקוק רק לחיזוק שרירי ולא מעבר לכך, רצוי להיות במעקב רפואי כי יעוצים ברשת הם לא הפתרון. אפשר כמובן להגיע לבדיקה

13/03/2024 | 21:43 | מאת: צילה

היי שלום ברצוני לדעת האם התוצאה תקינה? לציין הבן שלי אחרי שבר מלפני 7שנים מאז כאבים וצליעה

קודם כל איני רואה כל תוצאה, שנית יש לגשת לרופא המטפל היות והטיפול אמור להיקבע לא רק על סמך תוצאות הדמיה אלא גם ובעיקר על הבדיקה הגופנית

היי הבת שלי בת שנה ו5 ואני רוצה לרכוש לה נעלי צעד ראשון. אחיינית שלי בערך באותו הגיל ואחותי קנתה לה נעל שננעלה משהו כמו 10 פעמים היא רוצה למסור לי אותן שאנעל אותן לבת שלי האם זה בסדר להעביר נעלי צעד ראשון מתינוקת אחת לאחרת? או שעדיף ורצוי שאקנה חדשות שלא ננעלו מעולם? אשמח לעזרה תודה!

לדעתי אין שום בעיה

09/03/2024 | 13:17 | מאת: עדי

התחלתי לשים קומפרסורים לברך עם קרח מתי אני ירגיש את ההשפעה שלהם על הכאבים?

מיד או שכלל לא

07/03/2024 | 20:41 | מאת: יהודה

אני עם כאבים בפיקה וקיבלתי זריקת דפו מדירול זה יעבור מעצמו/אני יצטרך לעשות אותה ממילא?

הפורום עוסק בילדים בלבד פרט לעובדה שהשאלה שלך לא ניתנת למענה בכל מקרה.

05/03/2024 | 19:36 | מאת: גילי

מה גורם לזה שבנעל ספורט יש פחות כאבים באכילס עם מדרסים VS נעל רגילה בלי שמכאיבה מאוד אחרי שינה+ישיבה?

צריך לראות איפה הכאב בדיוק אבל סביר להניח שבלימת זעזועים, הרמת עקב, פיזור לחצים שונה תורמים להקלה.

04/03/2024 | 09:53 | מאת: דניאלה

שלום, הבן שלי בן 4 וחצי בערך כשנה וחצי מתלונן על כאב ברגל ( לרוב ברגל ימין ,לפעמים ברגל שמאל, בשוק הקדמי למטה ) בשעות אחה"צ-ערב פעם בשבועיים\שלוש. לפעמים אפילו חודש חודשיים שאין כאב . הוא לא בוכה מכאב ולא מתעורר מזה בלילה.בדיקות הדם שלו תקינות. יש צורך לבצע עוד בדיקות?

לא נראה לי

01/03/2024 | 18:06 | מאת: לי

היי כתבתי לך שהבן שלי לפני שנה נתפס הגב התחתון תוך כדי משחק כדורסל ברמה שבכה לציין שגם חרדתי אחרי מסג עבר אבל עד היום מתלונן שכואב לו באותו מקום גב תחתון צד ימין התלונה היא בעת שינוי תנוחה או ריצה מאמץ פיזי היה חשד לשבר מאמץ נעשה mri וגם לפני זה צלום והכל תקין מה יכול להיות הסיבות?לציין שלא מעיר משנתו לא כואב על הזמן לפי מה שאני מבינה ממנו רק כשהוא משנה תנוחה או מתאמץ הוא מרגיש את זה מקומי הוא גם חרד שיכאב לו אז זה קצת מקשה להבין האם כדאי לבצע סיטי?האם הmri מראה חלילה גם גידולים? תודה אנחנו מודאגים אבל לא רוצים לבצע סיטי בגלל הקרינה איזה עוד אופציות יש? תודה ובשורות טובות

נשמע שהוא עבר בירור טוב, כאבי גב תחתון אופייניים לגילו, לדעתי להתייעץ עם אורתופד ילדים או מומחה עמוד שדרה ולנסות טיפולי פיזיותרפיה ופילטיס לתקופה

26/02/2024 | 18:55 | מאת: ספיר

שלום לבן יש נפיחות מעל הברך בצד של הירך קצת כואב לו עשינו צילום שהיה תקין.. מחכים לאולטרסאונד.. הוא לא קיבל מכה זה יכול לניות ציסטה או גוש או משהו מדאיג? מה זה יכול להיות.. זה כמו בליטה

לעשות את האולטרסאונד, יכול להיות ממצא ברקמות הרכות, לרוב מדובר בממצאים שפירים, לגשת לאורתופד ילדים מיד עם התוצאות

שלום רב, בני נפל כנראה החליק בבית לפני כיומיים, מאז נוצרה נפיחות וקצת שטף דם בקשט כף הרגל העליונה. הוא לא בוכה מכאב ואין רגישות לתנועה בכף הרגל. כן צולע מאז החבלה. בינתיים לא שמה לו נעליים. האם נדרש לקחת אותו לבדיקה?

סביר שזה שבר קטן אופייני לגיל, חולף תוך שבועיים שלושה אך כדאי לגשת לבדיקת רופא

25/02/2024 | 18:32 | מאת: מיכל

שלום רב, ילדה בת 11 עם כאבי ברך שמאל שנמשכו שלושה ימים. לאחר צילום ברך התשובה היא: מבנה סקלרוטי עם גבולות סדירים בירך מרוחקת. מראה לא אגרסיבי. מה זה אומר? תודה.

סביר להניח שמדובר בממצא שפיר, יש צורך בבדיקת אורתופד ילדים כדי לראות אם יש צורך בבירור נוסף או טיפול

25/02/2024 | 15:52 | מאת: אליה

שלום דר בני בן 6וחצי סובל מכאבי רגליים לא קבוע לפעמים בשוק לפעמים חלק עליון ולפעמים חלק תחתון בדיקת דם תקין ביקשתי צילום רנגטן רופא ילדים אמר אין צורך במקרה שלו ושמדובר בכאבי גדילה מה לדעתך הסיבנ לכאבים ובאמת אין צורך ךרנגטן או עוד בדיקות?

סביר שמדובר בכאב גדילה אך אם זה נמשך רצוי בדיקה אצל אורתופד ילדים להחלטה על צורך בבירור נוסף

21/02/2024 | 18:28 | מאת: שחר

דר שלום יש לי הן 7 שכבר חצי שנה מתלונן על כאבי רגליים יש לציין שהוא סובל מתסצונת פאבא שגם כולל כאבי רגליים לפעמים באגל ימים לפעמים סמול בחלק עליון או מאחורה איפה שחיבוא בין חלק עליון לתחתון הרגל עשינו בדיקת דם ותקין רופאה אמרה כנראה כאבים שיש לו הם כאבים לא קבועים כאבים באים והולכים מה לדעתך הסיבה האם צריך עוד בדיקות? אני פשוט לחוצה

אם הכאבים לא מדי יום והוא מתפקד כרגיל , אז אפשר לחכות ולעקוב. במידה והופך לקבוע או מחמיר יש להתייעץ עם הרופא על המשך בירור

היי הבן שלי שחקן כדורסל לפני שנה החלו תלונות על כאב באגן שעברו אחרי תקופה כאבים בגב תחתון בצד ימין נעשה צלום בצילום ספק לגבי ספונדילוליזיס חולייה 5L הרופא המליץ CT אבל שאלתי בגלל הקרינה אם אפשרי MRI אז הוא שלח אותי האם MRI יכול להראות מה הבעיה ?

כן, MRI בדיקה מתאימה לליזיס פעיל. ב CT רואים טוב יותר ליזיס אך עדיף להימנע בשל הקרינה במידת האפשר

10/02/2024 | 16:19 | מאת: אמא חדשה

שלום רב בתי החלה ללכת לפני כחודשים לערך. רציתי לדעת האם יש צורך בללכת לאורטופד לאחר שהחלה ללכת? כמו כן, מתי סביר לאחר שהחלה ללכת לקנות נעלי צעד ראשון?

נעליים עכשיו, אורתופד לא חובה לפי מה שנראה לך

08/02/2024 | 21:59 | מאת: קארין

היום הילד שלי בטעות סגר על עצמו בחוזקה את הדלת של המרפסת. בכה ונרגע אחר כך ראיתי נפיחות קצת על גב כף היד הוא מזיז את היד חופשי וכאשר שואלת אם כואב טוען שלא. אבל עדיין חוששת האם יש סיכוי לשבר? או פגיעה בגידים/ או במשהו אחר?היד שלו נראית כל כך עדינה וקטנה וכואב לי הלב שקיבל כזו מכה חזקה איך לדעת שהיד שלו באמת בסדר ?

אם אחרי יומים שלושה משתמש טוב ביד אז הכל בסדר אבל תמיד רצוי בדיקת רופא ליתר ביטחון.

08/02/2024 | 19:54 | מאת: יהודה

לפני חצי שנה הבן שלי עבר ניתוח לתיקון שבר שכלל החדרה של תיל מתכתי לתוך חלל העצם של האולנה והרדיוס. כיום לאחר חצי שנה אנחנו מתלבטים אם להוציא את התילים או לא. האורתופד שפגשנו בביח ממליץ להימנע כי התיל לא מציק לילד. לדבריו הסיכון היחיד בלהשאיר את התיל הוא סיבוך בניתוח במידה והיה שבר נוסף שידרוש ניתוח. התיל לא מגנטי, לא מפריש חומרים, ונטמע בעצם עם הזמן. מנגד להוציא את התילים כרוך בניתוח, שהוא ברוב המקרים פשוט אך עלול להיות סיבוך נדיר בשליפה של התיל. אחד התילים נגיש מאוד וקל לשליפה. השני לא ברור מה צילומים. וחוץ מזה ניתוח כרוך בעוד סיכונים נדירים כמו הרדמה וכו'וצלקות חדשות . בנוסף עושים מעט ניתוחים כאלה בביח כי הרוב הגדול בוחרים להשאיר. אשמח לדעת אם יש חסרונות אחרים להשארת התיל ומה אתם הייתם ממליצים.

צריך לראות ת המקרה ולהמליץ לפי זה, אני ברוב המקרים בעד להסיר אך לא תמיד

06/02/2024 | 15:20 | מאת: ל

שלום רב, מחכים לתור לאורטופד,אשמח בינתיים להסבר על התוצאות שקיבלנו. הילדה התלוננה על הברך שכואבת לה תקופה די ארוכה,עד שהאורטופד החליט לשלוח לMri. ואלו התוצאות: . םיאצממ : םגדומ ערק יקלח ברעמה רתוי תיצחממ יבועמ דיג הקיפה ילמיסקורפה רוזאב ותזיחא לא בטוקה ןותחתה לש הקיפה רטוקב 5 מ מ" רושימב ילנורוקה הבוגבו 1 ס מ" ( ךתח 17 הרדס 3 ) . תמגדומ יא תורידס לש סקטרוקה בטוקב ןותחתה לש הקיפה םע תקצב תידשל ךומסב המיאתמה היזוטנוקל . תמגדומ תקצב תירכב ןמושה ע ש" הפוה" " ירוחאמ תטימ ערקה . םיאצממה םימיאתמ תמוארטל השילת רוזאב תזיחא דיגה לא בטוקה ןותחתה לש הקיפה . שורד ךשמה בקעמ . דיג הקיפה ילטסידה דיגו עבראה ישאר םימגדומ םירומש . הקיפה תמגדומ הדמעב הניקת . יבציימ הקיפה םימגדומ םירומש . סוחס הקיפה רומש . האלכורטה תמגדומ הנבמב ןיקת אלל תודע םגפל סוחסב יראלכורטה . תועוצרה תובלוצה תועוצרהו תוילרטלוקה ומגדוה תוניקת . םיסוקסינמה ילעב הארמ תולובגו םירומש . םגדוה לזונ ךות יקריפ תומכב תיגולויזיפ , אלל תודע תריציל הטסיצ תילאיטילפופ . םוכיסל : תמוארט השילת רוזאב תזיחא דיג הקיפה לא בטוקה ןותחתה לש הקיפה םע ערק יקלח לש דיג הקיפה ילמיסקורפה ראותמכ .

טוב, אם תכתבו בצורה תקינה אשתדל לענות

09/02/2024 | 11:46 | מאת: ל

אופס, לא שמתי לב שהדביק הפוך. להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: ברור כאבים. ממצאים: מודגם קרע חלקי המערב יותר ממחצית מעובי גיד הפיקה הפרוקסימלי באזור אחיזתו אל הקוטב התחתון של הפיקה בקוטר 5 מ"מ במישור הקורונלי ובגובה 1 ס"מ (חתך 17 סדרה 3). מודגמת אי סדירות של הקורטקס בקוטב התחתון של הפיקה עם בצקת לשדית בסמוך המתאימה לקונטוזיה. מודגמת בצקת בכרית השומן ע"ש "הופה" מאחורי מיטת הקרע. הממצאים מתאימים לטראומת תלישה באזור אחיזת הגיד אל הקוטב התחתון של הפיקה. דרוש המשך מעקב. גיד הפיקה הדיסטלי וגיד הארבע ראשי מודגמים שמורים. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. מייצבי הפיקה מודגמים שמורים. סחוס הפיקה שמור. הטרוכלאה מודגמת במבנה תקין ללא עדות לפגם בסחוס הטרוכלארי. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: טראומת תלישה באזור אחיזת גיד הפיקה אל הקוטב התחתון של הפיקה עם קרע חלקי של גיד הפיקה הפרוקסימלי כמתואר.

נשמע לא שכיח בכלל אך בהחלט דורש טיפול ומעקב. לפי הבדיקה להחליט האם גבס או ניתוח ו MRI ביקורת לאחר מכן.

04/02/2024 | 19:44 | מאת: הללי

שלום רב בן 10 חודשים אובחן אצך הפזיוטרפיסטית עם גמישות יתר לקחתי אותו על דעת עצמי לניורולוג בשביל השקט שלי הנפשי הוא אמר לי שלא מתרשם מגמישות.יתר אבל שיש לו רפלקסים מעט ערים נלחצתי קצת והוא אמר שבגדול הוא לא מתרשם מבעיה ניורולוגית הרופאת ילדים אמרה לי תלכי גם לאורטופד מה הסיבות בגיל הזה? מה לבדוק? אם בכלל עד שיהיה לנו תור לאורטופד. תודה

כנראה שהילד בסדר גמור, רק מעקב, אין שום לחץ או דחיפות , לקחת לבדיקת אורתופד ילדים לפי התור. חוץ מזה שגמישות יתר בגילו זה בדרך כלל תקין.

04/02/2024 | 17:09 | מאת: אוריה

שלום הילד שלי בן 4.5 מתלונן יומיים אחרונים על כאב בצוואר מצביע על העורף לא בוכה .. פשוט אומר שכואב לו ושם זה נגמר הוא ילד שרוב היום בפאזלים / טאבלט/ ספרים יכול להיותת שיש קשר ? יש מה לדאוג?

התפקיד של ההורים הוא לדאוג. לא נשמע דרמטי אך אם נמשך מצריך בדיקת רופא ילדים בתור התחלה

01/02/2024 | 16:52 | מאת: ליאת

דר שלום תינוקת בת חודשיים וחצי .כפות רגלים פונות פנימה האורטופד יעץ לעשות תרגילים האם לדעתך צריך אונפו? לבת שלי הגדולה היה בדיוק ככה והסתדר שהתחילה ללכת . אודה לתשובתך

קשה לענות מבלי לבדוק אותה. בכל אופן אפשר לחכות עוד חודשיים ואז לבדוק שוב ולהחליט סופית על צורך בטיפול.

28/01/2024 | 21:12 | מאת: פנחס

בנינו בן 7חודשים החל לעשות קליקים בברך החל משבת האחרונה .זה נראה שהקליק קורה לו באופן לא רצוני וכל הזמן לא בעקבות תנועה מסוימת. ולא נראה שנעשה מרצון. מה נראה לך הסיבה לדבר?

28/01/2024 | 21:16 | מאת: פנחס

בנינו סובל מזה יום מקליק בברך שהחל באופן מפתיע ונרא שנעשה כל הזמן ולא באופן רצוני או נשלט.מה הסיבה לדבר?

בדרך כלל מדובר בתופעה חולפת, תקינה וחסרת חשיבות. באם נמשך או גורם לכאב יש לגשת לבדיקת רופא.

הבן שלי בן זנה וחצי אובחן עם שבר בטיביה פרוקסימלית. לאחר שבועיים וחצי בגבס קל מלא, הורדנו גבס והונחנו להשגחה ביתית של שבועיים. תחילה זחל באופן לא סמטרי, ולא הצליח לשאת משקל גוף ולעמוד. היום , לאחר שבוע, הסתדר בזחילה סימטרית, עומד לפרק זמן יותר ארוך, אך ההליכה לא סמטרית כלל. הרגל עם השבר נוטה כולה הצידה וכאילו נסחבת. האם יש צורך בפזיותרפיה? חוששת שיתרגל לצורת הליכה זו... יתכן וקרה בגלל מנח פחות טוב של הגבס? מה צפי החלמה? אודה חתשובה

אין צורך בכלום, רק סבלנות שבועיים-שלושה נוספים

11/01/2024 | 11:06 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד ר! ברקע מעט גמישות יתר עם מעט איחור בעמידה,זחילה וכו אבל בגדר הסביר. הילדה נראתה לי הולכת הליכה על בסיס רחב, בפניה לאורתופד ילדים אמר שהכל תקין (עפ י בדיקה גופנית) אמר שההליכה נראית מעט שונה עקב intoeing due to femoral anteversion ושזה יעבור לבד. כיוון שהילדה התלוננה מס פעמים מועט על כאב בירך שמאל ביצענו רנטגן ונמצא דיספלסיה אצטבולרית Al 36 משמאל, ימין 22. קיבלנו מידע כללי על ניתוח והתבקשנו להגיע לאחר חמישה חודשים. לאחר שבועיים פנינו לאורתופד ילדים נוסף שפענח את אותו צילום אחרת Al 33 משמאל בשאר הפרמטרים הכל תקין לחלוטין- ראשי ירכיים,מרכזי התגרמות,קווי שינטון בהכל סימטרי. הנעה ללא הגבלה,ללא כאב,פיסוק סימטרי, ללא דיסלוקאציה או לאטיריליזציה וגם ההליכה מבחינתו תקינה פלאנטיגראדית, fpa 0 דו צ,גליאצי שלילי, אורך רגליים שווה. מהאורתופד הנ ל התבקשנו להגיע בעוד חצי שנה. עברו מאז 4 חודשים, נראה שיש איזשהו שיפור בהליכה (לפעמים יותר לפעמים פחות) כמובן שהמתח והדאגה קשים מאוד הילדה קופצת,רצה והמחשבה על ניתוח שכזה מדירה שינה מעיני. אשמח מאוד לדעתך בנושא האם יש דרך להמנע מניתוח? בבקשה אשמח לכל מידע ותובנה מצדך

ככל הנראה מדובר בדיספלזיה קלה יחסית אך משמעותית. יש אכן צורך במעקב לעיתים חל שיפור ספונטני ואז אין צורך בניתוח אך כדאי לקבל החלטה עד גיל 5 בערך. כמובן תלוי בדיקה גופנית ומראה רנטגני.

15/01/2024 | 14:07 | מאת: אמא מודאגת

תודה רבה על תשובתך!

06/01/2024 | 16:09 | מאת: נטייה של הראש אחורה

שלום יש לי נכד בן 10 ימים שהעברה אלי לא החזקתי את הראש והיית נפילה חזקה של הראש אחורה. האם דורש בדיקה ? או שזה בסדר ואין צורך בדאגה . תודה

סביר להניח שזה לא נורא אבל אי אפשר לענות ככה

01/01/2024 | 19:51 | מאת: חזי

שלום בני שבר את הירך בגיל שנתיים וחצי היה בספייקה למשך חודש וחצי מאז חזר לעצמו אך ממשיך מידי פעם להתלוננן על כאב באזור השבר למשל שיושב על האסלה או אם חולה במחלת חום ואפילו היו פעמים שבכה מתוך שינה הופננו לצילום מופחת קרינה לבדוק אם יש וורוס בירך פרוקסימלית ניסינו לעשות לפני חצי שנה ולא הצליח לעמוד ישר ללא תזוזות ביקשו שנחזור וננסה לאחר חצי שנה שוב לצלם איך אפשר לעשות צילום כזה לילד שכעת הוא בן 7 ללא שיזוז? האם נראה לך שהכאב מראה על משהו?

לא סביר שהשבר גורם לו לכאבים עדיין. לגבי עיוות גם הסבירות נמוכה אם כי זה תלוי בסוג השבר והאיחוי. ילד בריא בגילו אמור להצטלם בעמידה ללא בעיה.

01/01/2024 | 13:10 | מאת: אמא דואגת

שלום דר׳, הבן שלי בן 3, התעורר כשלוש שעות אחרי שהוא נרדם עם צרחות ובכי שכואבות לך הרגליים, בשני הצדדים. עשיתי עיסוי + תרופה והוא נרדם. בבוקר לא היה זכר לכאב וגם לא בלילה שאחריו. שוחחתי עם הרופא שלו בטלפון והוא אומר קשה יושב על כל מאפייני כאבי הגדילה. מה דעתך? מפחדת ממחלה קשה!!! תודה רבה

ככל הנראה הרופא שלו צודק, מחלות קשות לא מפסיקות לכאוב בדרך כלל

27/12/2023 | 23:10 | מאת: מור

שלום הילדה שלי בת 5.5 חודשים, אובחנה בלידה עם ddh. התבקשנו לקראת גיל חצי שנה לעשות צילום ולהגיע לביקורת. בפיענוח כתוב שאין עדות לשבר ואין ממצא מוקדי במבנה גרמי. לא כתבו זוויות ולא שום דבר.. האם זה מעיד על מצב תקין??? מה התוצאה אומרת בכלל? אשמח לעזרה..

זה לא מעיד על כלום. זה מראה שהמפענח לא מודע למה מחפשים. מה שצריך זה שאורתופד ילדים יראה את הצילום ויחווה את דעתו.

הבן שלי בן 16 שחקן כדורסל ובמקביל התאמן בחדר כושר עם חברים לחא השגחה ולדעתי הרים משקולות מעל המומלץ למשקלו לפני חצי שנה באחד האימונים עשה תנועה חדה צוך כדי משחק והרגיש כאב חד בגב התחתון בצד ימין הכאב גרם לו להגבלה בתנועה למשך שבוע עד היום טוען שבעת תנועה מסויימת או ריצה מרגיש כאב במקום נעשה צלום שיצא תקין ונבדק עי אורתופד ילדים עדיין מידיי פעם מתלונן שלא כואב אבל מרגיש כאב עמום בעת תנועה בגב אבל אמר שבשיעור ספורט בריצה בביהס הרגיש כאב שאחכ נרגע האם זה נשמע כמו שבר מאמץ? מה עוד להתקדם בבדיקהmri יכול לתת מענה?

לא נשמע נוראי אבל כן יכול להיות שהתקדמות בהדמיה תיתן תשובה.

19/12/2023 | 16:32 | מאת: לי

ד"ר שלום ביתי בת 6 שבועות התוצאה פישוק ירכים תקין אורך רגלים שווה ציר כפות FFA ד"וצ גמיש כפות ידים תקינות יציבות שמורה של פרקי ירכים עצמות בריח תקינות צוואר ללא טורטיקולוס גב תקין אולטראסאונד פרקי ירכים תקין דו"צ type 1 משמאל מימין type 2a צריך ביקורת האם זה מדאיג תודה מראש

מדובר במצב שקורה, עדיין נחשב תקין לגילה, חובה ביקורת 6 שבועות לאחר הבדיקה הקודמת. בהרבה מקרים זה מסתדר מעצמו.

14/12/2023 | 11:57 | מאת: מנחם כהן

שלום דוקטור נכבד לפני כחצי שנה הילד התלונן על כאב בעקב שחלף לו ,בימים האחרונים הכאב חזר ברמה שהוא ממש צולע ,האם זה משהו מוכר או שמצריך בדיקה וצילום? מציין כי הילד בן 10

תופעה מוכרת, צריך בדיקה אצל אורתופד ילדים וטיפול בהתאם

13/12/2023 | 14:43 | מאת: זה ברהם

לתינוקת בת 11 חודשים הובחנה שבר בעצם הבריח ארי נפילה על הכתף ההבחנה ע״י אורטופד בדיקת אולטרסאונד האם אפשר לאפשר לזחול על 2 ידים או לנסוף כמה שפחות הילדה תשתמש ביד שמאול לפחות במהלך שבועים הראשונים ?

לתת לה כרצונה, היא היחידה שמרגישה

11/12/2023 | 09:48 | מאת: מושית

היי, עד כה בני לא ישן עם כרית אבל הוא מתעורר הרבה בלילה. אני תוהה אם מומלץ לרכוש לו כרית ואם כן אז איזו? תודה

אין לי מושג, זו שאלה של נוחות

11/12/2023 | 13:23 | מאת: מושית

אין לזה שום השפעה על הגדילה/העצמות?

לא

תודה רבה על תשובתך ד"ר :) בהמשך לשאלתי, איך אדע מתי אני יכולה להתנהל איתה רגיל? אני ממש נזהרת על היד שלה. אם היא בת חודש פלוס כמה ימים אני יכולה להפסיק להיזהר? וגם להלביש אותה רגיל? (כי הדריכו אותנו איך להלביש עם השבר). תודה!!

את כבר יכולה להתנהל רגיל לחלוטין. להלביש כרגיל והכל בסדר. הבליטה באזור השבר תיעלם במהלך החודשים הקרובים.

שלום, ביתי בת 4 חודשים ושמתי לב שכשהיא שוכבת על הגב, הרגליים שלה פונות פנימה - האצבעות של רגל ימין נוגעות באצבעות של רגל שמאל. הראתי את זה לאורטופד שבדק את פרקי הירך ואמר שזה לא חריג. אני די מוטרדת, האם לדעתך יש צורך להבדק שוב לפי התיאור? האם זה מצב מוכר? אציין שהיא הייתה במצג עכוז בהריון. תודה רבה

סביר להניח שתקין אך אי אפשר לדעת מבלי לבדוק

06/12/2023 | 23:07 | מאת: אודי

לאחרונה בני בן ה 16 הפנה את צומת לבי לכך שקו אמצע החזה שלו לא בדיוק עובר באמצע, כאילו בית החזה שלו נוטה הצידה. הוא טוען ששם לב לזה לאחר אימון אגרוף תאילנדי שבו קיבל בעיטה חזקה שגרמה לו לקושי נשימה, אבל התאושש מזה די מהר. האם יכול להיות מצב שבעיטה הזיזה לו את בית החזה? נשמע לי הזוי, כי לא התלונן אח"כ על כאבים או חוסר נוחות. אולי זה יותר הגיוני שזאת גדילה כזאת? יש לציין שהיה היפוטוני בילדותו ושהוא לא עושה כמעט ספורט (פרש די מהר מה מאיגרוף) , בעיקר יושב הרבה שעות על מחשב ומשחקי וידאו. אודה להתייחסותכם. תודה!

סביר להניח שזהו מבנה החזה שלו מקודם, די שכיח וחסר משמעות למעט אסטטית.

הי אשמח לתשובה 🙏 בזמן הבדיקה הרופא אמר שיש לתינוקץ בעייה ממש בקטנה בסיכום רשם הבדיקה בוצעה לפי שיטת פרופסור גריף התפתחות פרקי ירכיים מתאימה ל type 1 , רשם גם iic משמאל חגורה ומעקב עכשיו במהלך הבדיקה התינוקת הייתה לא שקטה וזזה ממש הרבה לא היתה באי תנועה אפילו לרגע אחד , יכול להיות זיהוי לא ץקין והאן מומלף לחזור על הבדיקה שוב יש לי תחושה שיש זיהוי לא תקין ומזה אומר iic והאם יש טיפול חילופי תרגילים וכו במקום חגורה , מיום ראשוןן שהתקנו החגורה והילדה לא רגועה ולא שקטה בכלל

IIC זו דרגה לא תקינה המצריכה טיפול ברצועות. אין טיפול חליפי אך הרצועות צריכות להיות מכוונות כהלכה. לגבי הזיהוי איני יודע להגיד לך מבלי לראות את תמונות הבדיקה.

05/12/2023 | 16:15 | מאת: דינה

שלום הבת שלי נולדה עם השבר הזה היינו אצל אורתופד כשהיתה בת שבועיים (עכשיו היא בת חודש), והאורתופד אמר שזה מתאחה לבד. 1. האם צריך לחזור אליו שוב לביקורת? ואם כן, עוד כמה זמן? 2. והאם צריך לעשות צילום? אם כן, גם רופאת ילדים יכולה לתת הפניה? תודה.

זה שכיח וחסר משמעות או השלכות. כואב כ 10 ימים וזהו. אין צורך בצילום לדעתי.

23/11/2023 | 22:24 | מאת: משה

ביתי בת שנה ו5 חודשים עם רקע התפתחותי ארוך ואיטי, כרגע יש חשש ל cp דיפלגיה ברמה חלשה, עומדת והולכת עם עזרה או עם חפצים, הרגל לא נפתחת לישרה לגמרי אלא מעט נשארת סגורה, והכף רגל מעט עקומה, האם מומלץ לתת לה עמידון כ 20 דקות ביום, או כיוון שהיא כבר זזה והולכת אז לא? והאם זה יכול להזיק לה בעתיד ולקבע את הרגל, או שלא יכול להיגרם נזק מעמידון גם אם לא צריכים אותו? תודה רבה מראש!!!

לדעתי אין צורך אם היא נעמדת ומתהלכת בתמיכה פשוט עוד קצת סבלנות של כמה חודשים, שיפור ניכר בדרך כלל קורה.

05/11/2023 | 22:44 | מאת: אופיר מזרחי

היי היום הייתי עם הבן שלי באולטרסאונד פרקי ירכיים התוצאות היו זווית אלפא ימים 65 וזווית אלפא 64 צד שמאל רציתי לדעת האם זה תקין?

כן, ערכים תקינים.

27/10/2023 | 17:09 | מאת: מיטל

היי הבן שלי בן 5 משחק הרבה בכדור ופעיל לפני כחודש נתפס לו השריר ברגל במשך כמה ימים הלך צולע והשתחרר השבוע שוב נתפס לו ממש נוגעים בשריר והוא אומר שכואב האם זה תקין לגילו?

יכול לקרות

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 163