מאיזה גיל בודקים פרונציה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/04/2015 | 09:34 | מאת: אורית

כפות הרגליים של בני (בן שנתיים ו-4) קורסות פנימה (פרונציה). באחת הרגליים זה נראה ברור יותר מהשניה. יש לו קשתות בכפות הרגליים שלא רואים אותן בעת העמידה. בעבר רופא הילדים אמר שלא בודקים את זה לפני גיל שנתיים, ושבמרבית המקרים עד גיל שנתיים זה חולף. מאז עברנו לארה"ב, המצב לא השתפר, ובארה"ב רופאי הילדים אמרו לנו שלא בודקים את העניין לפני גיל 6. אני תוהה מהי הגישה הנכונה והאם כדאי בכל זאת לבדוק את הסוגיה על מנת שהתפתחות הקרסול לא תיפגע לטווח הרחוק. (ללא קשר לכפות הרגליים - בגיל שנה/שנה וחצי רופא הילדים אמר שיש לו טונוס שרירים נמוך, אך זה לא הפריע לו להתפתחות, ולא נזקק לפיזיוטרפיה.)

זה נורמלי, עד גיל 6 צורה סופית מתקבלת, בכל מקרה אין צורך לעשות דבר

15/04/2015 | 09:13 | מאת: אורית

בהמשך למה שתיארתי אצל בני - האם יש להתייחס לכך בבחירת נעליים או שאין חשיבות למבנה הנעל (גבוהה מאחור/פתוחה - הן בנעליים סגורות והן בסנדלים). למשל סנדל שורש שהוא פתוח מאוד מלבד רצועות הסקוץ'. תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים