בליטה בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/03/2015 | 12:02 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי בת שנתיים וחצי יש לה בליטה קטנה בעצם הבריח .באולטרסאונד אמרו שזה ציסטה והפנו אותנו לכירורגיה פלסטית שאמר שזה לא נראה ציסטה אלא עצם כי זה קשיח הופנתה לאולטרסאונד חוזר וצילום רנטגן ולאורטופד . התשובה של האולטרסאונד החוזר היא : ללא לימפאדנופתיה צווארית,לא נצפה מבנה ציסטי חריג,הבלט הגרמי בצוואר התחתון בגבול הקלביקולה משמאל נראה כמוקד זעיר אקוגני, ייתכן עצם עטוף סחוס . בצילום רנטגן לא ראו כלום רשום מבנה גרמי נראה שמור . מה זה אומר בדיוק ? האם עליי לפנות לאורטופד? והאם יעשו ניתוח ? תודה .

לפי איך שזה נשמע ומבלי לראות את זה קשה לייעץ אך ככל הנראה מדובר במשהו לא מסוכן וצריך רק לעקוב אחר זה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים