מצב עכוז ומפרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/03/2015 | 22:14 | מאת: טל

שלום, בני בן השבועיים נולד בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז, הוא היה דיתקוע באגן ולא ניתן היה להפוך אותו. רופאת הילדים בתינוקייה לאחר הלידה ציינה שרגליו מורמות מעלה כמו עוף- ושזה מזוהה מאד בקרב ילדי מצב עכוז, וכן שאין לכך השלכות. מפרקי הירכיים נמצאו בבדיקה ידנית תקינים ללא חוסר יציבות או דיסלקציה (עדיין לא עשינו אס מפרקי ירכיים). שאלותיי: - האם מצג העכוז והרגליים שלרב מכופפות עם הברכיים כלפי הבטן- עשויים להשפיע על משהו בהתפתחות? - יש מתאם בין בעיות אורטופדיות למצג זה? - כמה זמן הוא ימשיך לכופף כך את רגליו? - למה עליי לשים לב בהמשך הדרך בעקבות מצב זה? תודה רבה טל

זה לא משפיע על ההתפתחות אך בדיקת אולטרסאונד של פרקי הירכיים אצל תינוק כזה חשובה ביותר ורצוי לבצעה לכל המאוחר בגיל חודשיים (עדיף שבועיים קודם), החשיבות נובעת מן העובדה כי קיים סיכוי גבוה יותר לבעיה הדורשת טיפול (לא בהכרח) , לאט לאט המנח ישתפר ויחלוף, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים