ציפורניים חודרניות ביילוד בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/02/2015 | 13:38 | מאת: ארז

דר" מנחם שלום רב, נכדי בן החודש וחצי נולד עם שתי ציפורניים מאוד קטנות בשתי הבהונות ברגליים... כאשר הגיע לגיל חודש הבוהנים התנפחו מאוד ונראה כי הציפורנים מתקשות בגדילה והן דוחפות את העור, נראה כי קצה הציפורן נכנס לתוך העור ויש לו נפיחויות בשתי הבוהונות בעקבות כך, בבדיקה שנעשתה במיון שניידר ביקשו שנהיה במעקב רופא ילדים, רופה הילדים נתן לנו משחה אנטיביוטית לחמישה ימים אך נראה שאין הטבה והבהונות ממשיכות להיות נפוחות ובקצה הבוהן ניתן לראות כי העור עולה ועוטף את הציפורן במין שק צהוב... אשמח לקבל את חוו"ד ולאיזה מומחה כדאי לפנות בנושא? תודה וברכה, ארז

זוהי בעיה שכיחה יחסית, אם זה נפוח ואדום (מזוהם) יש לטפל במשחה, בד"כ הציפורן גודלת והעור הזה נעלם, יש להיוועץ עם רופא עור מומחה בילדים במידת הצורך

מנהל פורום אורתופדיית ילדים