כאבים בעקב לילד בן 10.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/02/2015 | 16:01 | מאת: עדי

שלום, בני, משחק כדורגל בקבוצה, באופן מאוד אינטנסיבי. לפני כחודשיים החל לסבול מכאבים בעקב בזמן אימון / משחק. לאחר צילום ובדיקת אורטופד, נענינו שמדובר בבעיית גדילה של עצם העקב ועליו לשחק כדורגל עם הגבהת עקבים וחבישות קרח לאחר המשחקים. מאז, לפעמים מתחיל לכאוב לו מספר דקות לאחר תחילת האימון ולפעמים הוא משלים אימונים מלאים, מבלי שמרגיש כאב כלל. נאמר לנו שאין מה לעשות ופשוט להמתין שהזמן יעשה את שלו. האם באמת לא ניתן לעשות טיפולי פיזיותרפיה או כל דבר אחר, על מנת שיוכל להמשיך לשחק כדורגל כרגיל? אני חוששת מהפיכת הכאב לכרוני. אודה לעצתך.

זוהי בעיה שכיחה לגילו והטיפול הוא ע"י עקבוני סיליקון, משחה והימניעות מהליכה יחפה. במידה ולא עוזר יש להפחית בספורט, הבעיה בד"כ חולפת תוך שנה-שנתיים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים