פאיקה במפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/02/2015 | 11:18 | מאת: ריקי

שלום, תינוקת בת חודש, בגיל יום אובחנה לאפריקה מלאה בירך שמאל ..ומאז עם רצועות 23 שעות ביממה.בביקורת אחרונה זווית אלפא כבר 57 מעלות. התינוקת בוכה כל שעות היממה לא מצליחה לישון גם לא בידיים, הרצועות ממש חותכות לה את העור, והיא לא מוצאת מנוחה. האם הדבר נורמלי? האם ניתן לעזור לה? האם בזמן שהיא במנשא עם פיסוק אפשר להוריד את הרצועות כי היא ממילא עם פיסוק, כנל לגבי שינה על הבטן? כשמורידים את הרצועות היא ילדה אחרת. אני מיואשת, לא ישנים, זה לא יכול להיות בריא לתינוק לישון רק מספר שעות ביממה.

השיפור במצב המפרק שאת מתארת יפה אך המצב אותו את מתארת נשמע לי נורא, חובה לגשת מיידית לרופא המטפל, הרצועות עלולות לגרום גם לנזק ולכן הן לא צריכות ללחוץ מדי, לגבי משל הטיפול זה בהחלטת הרופא המטפל שחייב לבדוק את מצב הרצועות, מנשא אינו מהווה תחליף לרצועות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים