פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/01/2015 | 18:47 | מאת: טל

שלום, ביתי בת 7 חודשים עברה צילום של פרקי הירכיים. כאשר ניגשנו לרופא הוא רשם: "פרקי ירכיים יציבים, הגבלה בפיסוק משמאל, אורך רגליים שווה, כפות רגליים ללא עיוות. בצילום מימין 24 מעלות, משמאל 28 מעלות" הרופא המליץ על חגורת jordan. הרופא היה מאוד אינפורמטיבי והסביר לי על הצילום על נושא הזווית אך כאשר צפיתי בתמונות בבית גילית שיש עוד צילום והצילום הראשון הילדה זזה, עליו הסתכל הרופא. לדעתי הצילום השני הישר נראה תקין. צרפתי קישור לתמונה של הצילום. https://dl.dropboxusercontent.com/u/15421647/image.jpg מה דעתך? האם יש צורך לגשת שוב לרופא או שאבחנתו תקינה? אם לדעתך הצילום תקין, האם יש להמשיך לשים לילדה את הרצועה עד להגעה לרופא? האם יגרם לה נזק מהרצועה במידה והמצב תקין? יש לציין שביצענו צילום לילדה לאחר שבגיל 6 חודשים בוצע לה אולטרסאונד, אך הרופא קבע שהכל תקין ב-90% אך כיוון שאנו נותנים לה ויטמין D, לא ניתן לראות בוודאות של 100%.

קודם כל הערכים שכתבת בצילום תקינים לגילה. איני צופה בצילומים במסגרת הפורום היות ואיני נוהג לטפל דרך האינטרנט. נראה על פניו שאין פה צורך בטיפול אך כדאי כמובן להתייעץ שוב עם הרופא המטפל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים