חשד לאוסטאואיד אוסטאומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/01/2015 | 19:45 | מאת: רועי

שלום, בננו בן ה-7 וחצי סובל מזה קרוב לשנה מכאבים עזים בגב ברך שמאל. אחרי שורה של אורטופדים ובדיקות, האורטופד האחרון שהיינו אצלו (שגם נראה הרציני ביותר) הסיק שככל הנראה מדובר באוסטאואיד אוסטאומה. שלח אותנו לסי.טי. הגיעו עתה התוצאות, אבל הוא יהיה במרפאה לראות אותן רק ביום רביעי. אני אהיה אסיר תודה אם תוכלו להסביר לי את משמעותן: "בגבול המדיאלי קדמי של צוואר הירך בשמאל מודגם ממצא תת-קורטיקלי של 4*7*4 ממ. הממצא נ ראה כולו מוכל בתוך קליפת העצם עם מעט סקלרוזיס סביבו. לא הודגם מרכז מסוייד. לא הודגמה מסה של רקמה רכה. כמעט ואין תגובה פריאוסטלית. אין לזהות בבירור הרס עצם. קיימת הבחנה מבדלת הכוללת אוסטאואיד אוסטאומה או, פחות סביר, ציסטה קורטיקלית. אפשרות של NOF או תוצאה של אוסטאומיאליטיס סבירות פחות." על עוד כל מיני דברים כתוב שהם בגדר התקין. תודה, רועי

זהו אכן ככל הנראה אוסטאיד אוסטיאומה, באופן כללי אם לא נורא זה בד"כ חולף לאחר כשנתיים ואם מאוד כואב ניתן לצריבה בגלי רדיו תחת CT

29/01/2015 | 01:39 | מאת: רועי

המצב בהחלט די נורא, הילד על משככי כאבים כבר כמה חודשים, 24/7. אני מקווה שמחר נשמע מהאורתופד ונתקדם לכיוון טיפול הצריבה. תודה רבה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים