תוצאות MRI מדאיגות- ילד בן 13

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/01/2015 | 11:16 | מאת: שרית

שלום רב, בני בן ה13 סובל מכאבי מפרקים נודדים, פנינו לאורטופד שהמליץ לבצע בדיקות דם ולפנות לראומטולוג . בבדיקות הדם נמצא רמת ALSO גבוהה 600T.U שהעלתה חשד לדלקת פרקים. הראומטולוג ביצעה בדיקה גופנית והבחינה כי יש הגבלה בכיפוף רגל ימין ועל כן נשלחנו לבדיקת MRI ונתבקשנו לחזור בעוד 3 חודשים. היום הגיעה תוצאת הבדיקה שקצת הדאיגו אותי רציתי לשאול האם יש מקום לחזור לראומטולוג בעוד חודשיים? או שתוצאות אלו מצריכות בירור אורטופדי ואין קשר לראומטולוג? בנוסף לכך אשמח אם תסבירו לי מעט מה התוצאות אומרות ומה הטיפול המתבקש במצב זה ? להלן התוצאה: מבנה גרמי שמור. אות של מוח עצם ושרירים בגדר הנורמה. אין עדות לשבר או נזק אוסטיאוכונדרלי. רצועות צולבות וצדדיות הודגמו בגדר הנורמה. מיניסקוס לטרלי הודגם תקין. הודגם קרע לכל אורכו של קרן אחורית מיניסקוס מדיאלי בצורה אלכסונית עם היווצרות של ציסאה פראמיניסקאלית באספקט אחורי במימדים כ- 10.0*19.0 מ"מ אשר גורמת ללחץ על קופסית אחורית של מפרק. לא הודגם נוזל פתלוגי במפרק. גידים מנגנון יישור הודגמו בנורמה. מפרק בין םיבולה וטייביה הודגם שמור. לא הודגמה BAKER CYST. סחוסים ארטיקולרים בשלושה מדורים הודגמו בגדר הנורמה. לא הודגמה האדרה פתלוגית של מבנה גרמי לאחר הזרקת וחומר ניגודי. רוב תודות על הקריאה והעזרה. כל טוב. שרית.

זה לאורתופד מומחה ברך ולא לראומטולוג, לא מאוד דחוף אך רצוי בהקדם, מדובר בקרע במניסקוס וצריך לבדוק ולהחליט האם יש צורך בטיפול ניתוחי

20/01/2015 | 21:57 | מאת: שרית

מהם הקריטריונים שעל פיהם קובעים האם יש צורך בטיפול ניתוחי?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים