פענוח תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/01/2015 | 12:17 | מאת: רינה

שלום , בני בן 4 נפל וקיבל חבלה ברגל שמאל לפני 3 וחצי חודשים ומאז הוא צולע לסירוגין בלי כאבים או תלונות כל שהן מצידו . עשינו צילומים ובדיקות והכל יצא תקין . עשינו אתמול מיפוי עצמות והתשובה היא : קליטה מוגברת דיפוזית קלה בmidfoot משמאל בשני שלבי המיפוי גרמי ורקמתי , ייתכן שממצא זה נובע מקונטוזיה גרמית הקשורה לחלבלה מלפני מספר חודשים , באבחנה המבדלת גם תהליך ארטיריטי בכף רגל , מה זה אומר ??? תודה מראש

זה אומר שהוא נחבל בכף הרגל וזה מחלים וגם שיכול להיות דלקת אך לא סביר

מנהל פורום אורתופדיית ילדים