בן שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/12/2014 | 09:15 | מאת: טל

שלום רב! בני בן שנה וארבעה חודשים התחיל ללכת לפני חודש וחצי ,מזה חודש הולך רצוף ויציב .ביום שישי בערב התחיל התקפי בכי לא מוסברים פנינו למיון שבדקו ,נתנו נורפון והשאירו לילה להשגחה.למחרת בבוקר נעשו בדיקות דם כלליות וצילום בטן שהעיד על הצטברות צואה ובדיקות דם שחזרו תקינות אך העידו על משהו וריאלי .בכל הזמן הזה גם שהיה תחת השפעת נורפוןובמצב רוח טוב הילד לא היה מוכן ללכת.אמרו שיכול להיות חולשת שרירים ,שחררו בשבת אחה"צ אחרי חוקן .ביום ראשון בבוקר העלה חום הלכנו לרופא הילדים שלו לביקורת.בדק ואמר שהשרירים טיפה תפוסים והוא חלש כנראה קשור לוירוס.מראשון הילד משתפר מבחינת מצב הרוח הכללי,אין יותר חום,וכאילו חזר לעצמו למעט נושא ההליכה .הוא זוחל,עושה כמה צעדים ולא מוכן ללכת יותר.האם לתת לזה עוד כמה ימים? האם לפנות לאורטופד ילדים?אני קצת מוטרדת ואשמח לתשובה מהירה .תודה.

אם אין לו חום, מצב רוח טוב והולך ומשתפר אז להמתין מספר ימים, במידה וחלה החמרה או עליית חום לפנות מייד

מנהל פורום אורתופדיית ילדים