בת שנה וחצי עם בצקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/12/2014 | 03:05 | מאת: רחלי שטרית

כשביתי נולדה היא קיבלה את החיסון הקבוע שמקבלים בלידה החיסון לא היה סטרילי או לפי רופא אחר הוא ניתן לה כנראה לתוך כלי הדם, עקב כך תוך מס שעות רגלה התנפחה באולטרסאונד ראו בצקות (שגם שנה וחצי אחרי עדיין קיימות והרגל עדיין נפוחה) כל רופא שהייתי אצלו ענה לי את התשובה שאין מה לעשות וצריך להמתין. הבעיה שמבחינה התפתחותית יש עיכוב היא כבר בת שנה וחצי ועדיין לא נעמדת על כפות הרגליים (כן על הברכיים) לא רק שהיא לא נעמדת, אלא גם כאשר אני מחזיקה אותה באויר מעט מעל הרצפה היא מיישרת את הרגליים אך ברגע שהיא נוגעת ברצפה היא לא מיישרת אותן חזק ונתמכת בהן אלא ישר מקפלת אותן.. האם ניתן לעשות משהו? תודה מראש!!

בקשר לבצקת סביר להניח שכרגע אין הרבה מה לעשות, ההתנהגות שאת מתארת מופיעה גם אצל ילדים ללא כל בעיה בגילה, נראה לי שרק עוד קצת סבלנות, בכל מקרה בדיקת אורתופד ילדים לא תזיק ואולי תרגיע מעט

מנהל פורום אורתופדיית ילדים