גבס שנופל מהיד לתינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/12/2014 | 13:29 | מאת: שרונה

בתי בת שנה וחודשיים נפלה ושברה שתי עצמות בפרק היד. ביום חמישי גובסה, ביום שישי בצהריים הגבס ירד ברמה כזו שכף היד נעלמה לגמרי בתוכו. הלכנו למוקד והרופא שגיבס אותה שוב אמר שזה דבר שקורה וצפוי לקרות שוב. מה הפתרון לזה? האם ללכת כל יום כדי שישימו לה גבס חדש? אולי יש קיבוע אחר שיכול להתאים לה? אם הגבס יורד במהלך היום כשהיא בגן, האם הדבר יכול להזיק לה? תודה רבה רבה

זה אכן קורה הרבה בגיל הזה. זה לא מזיק היות ומטרת הגב היא העיקר להקל על הכאב ולהגן על היד המקרה זה. תלוי בסוג השבר או לקוות שלא יפול או לגבס מעל נמרפק או פשוט רק לחבוש, התייעצי עם אורתופד ילדים שיבדוק

מנהל פורום אורתופדיית ילדים