גבס לתינוקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/11/2014 | 17:08 | מאת: יעל

שלום בתי בת השנה ושבעה חודשים נפלה ושברה את רגלה לפני ארבעה ימים. השבר הוא בשוק (שני שברים, ללא תזוזה, הרופא הגדיר זאת כשבר מינימלי) ובמיון שמו לה גבס עד מתחת לברך ופתוח באצבעות. ביום יומיים הראשונים היא הייתה יותר במנוחה אך כעת היא החלה לנוע יותר, זוחלת ונעמדת על הברכיים. בהנחיות במיון אמרו לי שאחרי יום יומיים של מנוחה זה בסדר לאפשר לה לעשות מה שהיא מנסה אך לא לעודד אותה לכך. הביקורת שלנו היא בעוד יומיים, אך היום שמתי לב שהגבס קצת זלג למטה.. רואים זאת בעיקר כיוון שאצבעות כף הרגל ממוקמות הרבה יותר פנימה בתוך הגבס משהיו כשרק שמו אותו. מה המשמעות של זליגת הגבס למטה? האם זה תקין או בעייתי? האם יש צורך להקדים את הביקורת ולמצוא רופא שיקבל אותנו כבר מחר בבוקר? (הביקורת נקבעה למחרתיים בערב) תודה רבה

זה קורה לפעמים, אם בעוד יומיים יש ביקורת אז לא נורא וגם אם הגבס יוצא לגמרי פשוט לאפשר לה לעשות רק מה שהיא רוצה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים