כאב בברך ילדה בת 10.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/11/2014 | 15:12 | מאת: נור

שלום רב, לפני מס' חודשים, בתי בת ה-10.5 החלה להתלונן על כאב בברך אחת בעת ביצוע פעילות ספורטיבית. הילדה הינה מתעמלת קרקע. הכאב מופיע בעת ביצוע תרגילים מסויימים (לדוגמא: במתיחה של הרגל). ללא כאב ביומיום. נטלה תרופה נגד דלקת במשך 10 ימים - ללא שינוי. עשינו צילום עם הממציאים הבאים: "תהליך לוסנטי קורטיקלי,מולטילוקולרי בחלק הדיסטלי של פמור" מה זה אומר? האם מדובר במשהו דחוף (כי התור לרופא רק בעוד חודש וחצי)? תודה רבה מראש

סביר להניח שמדובר במשהו לא מסוכן אך תלוי בגודלו כדי להחליט האם צריך להפסיק ספורט מחשש לשבר או לא, לכן כדאי להיזהר עד שאורתופד ילדים יראה את הצילום

06/11/2014 | 13:13 | מאת: נור

תודה על התשובה אך לא לגמרי הבנתי. שבר של מה? חשבתי שמדובר בסוג של ציסטה. לא כך?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים