OCD לילד בן 7

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/11/2014 | 15:30 | מאת: רועי

לפני חצי שנה החלו כאבים מאחורי ברך שמאל לבני בן ה-7. בתחילה אחת לכמה לילות, לאחר מכן בכל לילה, לאחר מכן בלילה ומדי כמה ימים, עד שזה הגיע למצב של כאב מתמשך 24/7 (ונטילה קבועה של אקמולי). לאחר כל מיני בדיקות בתקופה זו בוצע MRI, שבפענוח שלו נכתב: "מודגם אזור של הארכת זמני הרפייה סבכונדרלי בקונדיל הלטרלי של הירך הדיסטלי השמאלי בקוטר כ-5 מ"מ - מתאים ל OCD. מסביב לממצא בצקת מח עצם מינימלית." בהמשך לאחר עוד כמה ממצאים לא חריגים - "ירך שמאל - מודגם אזור של בצקת מח עצם בצוואר הירך ובאזור הטרוכנטר הקטן. אין עדות למסה, הרס קורטיקלי או מסת רקמה רכה. ללא עדות לממצא פוקלי בתוך הבצקת. ראש הירך נראה שמור". ולסיכום - OCD בברך כמתואר, ממצא של בצקת מח עצם בצוואר הירך, ייתכן כתוצאה מסטרס". שאלתי - אני מבין שהטיפול הוא אחד משניים: או ארתרוסקופיה או מנוחה ממושכת מפעילות. מדובר בילד מאד מאד מאד פעלתן, שעסוק הרבה בכדורגל והשתוללויות. כדי להחליט מה עדיף, אשמח לדעת כמה זמן מנוחה דרוש בד"כ כדי שתופעה כזו תירפא, ומה עומק המנוחה (בלי פעילות בכלל, פעילות קלה, וכו'). לעומת זאת - אם עושים ארתרוסוקופיה, מה תהליך הריפוי מזה? אחרי כמה זמן חוזרים לפעילות רגילה? קיבלנו תשובות מאד עמותות וכלליות מהאורתופד בבית החולים ואשמח לשמוע דעתך.

קשה לי מאוד לענות מבלי לבדוק את הילד והבדיקה, איני בטוח מה מכאיב לו, הממצא בצוואר הירך מטריד אותי יותר (כמובן לא ראיתי את התמונה) אך שלא יווצר שם שבר רצוי להגביל אותו בפעילות לפחות לחודשיים וככל הנראה לחזור על הבדיקה, שוב בלי לראות קשה לענות, אני ממליץ לך לגשת לאורתופד ילדים להערכה והמלצות

03/11/2014 | 18:48 | מאת: רועי

תודה רבה על תגובתך. כאמור ראה אותו אורתופד ילדים בביה"ח בו טופל (קפלן). מתוכננת לנו פגישה נוספת עם אורתופד ילדים אחר דרך הקופה לצורך קבלת חוו"ד שניה. שוב, אני מודה לך על התגובה והמיקוד (אבקש מהרופא שניפגש איתו התייחסות מפורטת יותר לעניין הממצא בצוואר הירך, האורתופד הקודם לא התייחס לזה כלל). רועי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים