ילדה בת 20 חודש מסרבת לדרוך על רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/10/2014 | 09:33 | מאת: אמא מודאגת

שלום וברכה, לאחר שביתי קבלה את החיסון של גיל שנה, (במאי 2014) שבוע אח"כ קבלה חום נמוך (אופייני לחיסון) ויום אח"כ סרבה לעמוד או ליישר את רגל שמאל, הגענו איתה למוקד חרום שאמר שכפי הנראה מדובר בדלקת ויראלית שאמורה לעבור תוך 24 שעות ואם יש החמרה ללכת למיון. החמרה לא היתה אבל גם לא שיפור מכיוון שזה היה שבת ביום ראשון הגענו לרופא ילדים שלא ראה מאומה, עשינו ספירה התעקשתי גם על משטח גרון, אבל הכל היה תקין. 5 שבועות אח"כ המקרה חזר על עצמו הרופא שלח אותנו לאולטראסאונד פרקי ירכיים, אבל הכל היה תקין. בפעם הבאה אמר הרופא תפנו לאורטופד. 4 שבועות אח"כ (סוף יולי) שוב חזר המקרה, האורטופד לא ראה כלום, הרופא ילדים אליו חזרתי שלח אותי לאולטראסאונד של הברכיים. אומנם ראו שם צ'יסטה, אבל היא היתה מולדת וסימטרית ב-2 הרגליים. היה שקט עד תחילת אוקטובר ושוב המקרה חזר על עצמו באותו יום בדיוק קיבל אורטופד ילדים פניתי אליו, אבל הילדה היתה תחת השפעת משכך כאבים והוא לא ראה כלום. וממילא לטענתו לא יכול לשלוח לשום בדיקה. בכל המקרים החוזרים זה הופיע תמיד עם מחלה ויראלית, וחום נמוך וחלף תוך 12-24 שעות. ואתמול שוב חזר המקרה הפעם בלי חום, הילדה זוחלת, הולכת על הברכיים, מעט הולכת רגיל, אבל בוכה ומתלוננת ולא מוכנה ליישר את הברך. אין לי מושג כבר מה לעשות, עד שאני מגיעה לרופא הכל כבר בסדר או שמשכך הכאבים שנתתי כמה שעות קודם עדיין משפיע, מה אפשר לעשות כדי למנוע את הישנות הבעיה ?

זוהי תופעה שכיחה, כל עוד זה חולף תוך מספר ימים ולא מלווה בחום וסירוב דריכה רק לעקוב, במידה ויש חום או סירוב דריכה יש לפנות בדחיפות לבדיקה, אין מה לעשות כדי למנוע, יום אחד זה יפסיק רוב הסיכויים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים