מיפוי: קליטה מוגברת בפיבולה לכדורגלן קטין בן 15

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/10/2014 | 17:39 | מאת: מוטרד לא פחות מהילד...

ד"ר שלום, בני בן 15 הופנה למיפוי עצמות בשל תלונות על כאבים באזור פיבולה ברגל שמאל. בני הנו כדורגלן פעיל שמתאמן 5 פעמים בשבוע(כולל משחק ליגה). סיבת ההפניה למיפוי הנה בגין חשד לשברי מאמץ. למרות שבבדיקה הקלינית טרם המיפוי לא נשללה אפשרות לדלקת, או מתיחה של השריר באזור הכאבים תוצאות המיפוי הן : "קיימת קליטה מוגברת בשליש העליון של הפיבולה משמאל. שאר השלד תקין." סיכום:קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע סטרס? טראומה? לקורלציה קלינית ורדיולוגית". **אודה לדעתך האם אותה "קליטה מוגברת" משמעה התכנות לשברי מאמץ או שהסיכוי לדלקת בשריר/גידים או בעצם היא האפשרות הנכונה יותר? איך בכלל ניתן לדעת?

הקליטה בעצם מדברת על ממצא גרמי (בעצם) ולא על דלקת בשרירים, בסבירות גבוהה מדובר בשבר מאמץ אך צריך להשלים את הבירור ע"י צילום ובדיקה גופנית ושקילת בדיקות נוספות במידת הצורך, גשו לאורתופד ילדים/ספורט להשלמת הבירור

מנהל פורום אורתופדיית ילדים