כרית פיסוק לפרקי ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/09/2014 | 22:22 | מאת: אפרת

שלום, בתי בת 4.5 חודשים. לאחר התייעצות ומעקב ולאחר צילום הוחלט על טיפול בכרית פיסוק למשך 6 שבועות. המקרה גבולי כפי שנאמר על ידי הרופאים ומומלץ הטיפול רק על מנת להיות בטוחים .... חלקם התלבטו אם בכלל צריך טיפול. קיבלנו כרית פיסוק ללא מידה, מה לדעתך המידה המתאימה בגיל זה? 18 סמ? 20? האם זה באמת בכלל משנה או שעם 18 ניתן להגיע לתוצאה טובה? מן הסתם ה 18 יותר נוחה לה. תודה על הסיוע!

איני יכול לחוות דיעה מבלי לבדוק אך בגילה עדיף טיפול ברצועות באם יש צורך בכלל בטיפול, אין צורך בצילום בגילה אלא מספיק US וחוץ מזה מידת הכרית נקבעת לפי אורך הירכיים (על הרופא למדוד ולהמליץ את המידה) ולא לפי נוחותה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים