סירוב לישון על מזרון תינוקות בגיל 5.5 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/09/2014 | 10:40 | מאת: דנה

ד"ר זינגר שלום, בתי בת 5.5 חודשים ולאחרונה מסרבת בכל תוקף לישון במיטתה על המזרון המיועד לתינוקות עד גיל שנה. השינה שלה מאוד מאוד מקוטעת בשל כך. היום לפנות בוקר העברתי אותה (בלית ברירה) למיטתנו ולראשונה מזה זמן רב היא ישנה כמה שעות ברצף. נראה שקשיות המזרון שלה אינה נעימה ואינה נוחה לה. שאלותיי: 1. האם ניתן בגיל כזה להפוך צד במזרון התינוקות (לצד שמיועד לתינוקות מעל גיל שנה) - אולי יהיה לה נוח יותר? 2. מבחינה אורתופדית עד כמה זה בעייתי לאפשר לה לישון על מזרון רך יותר (כמו שלנו למשל) בגילה? 3. אם ננסה לרפד את המזרון הנוכחי שלה (למשל להוסיף מתחת לסדין איזו שמיכת פליז רכה) זה בסדר? תודה רבה, דנה

1. נראה לי שאפשר 2. אין בעיה אם לא רך מדי 3. אין התנגדות אורתופדית אם זה מוצא חן בעיני התינוקת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים