matatarsus varus/adductus

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/09/2014 | 10:29 | מאת: מור

שלום, בני בן 3 חודשים ואובחן ע"י אורתופד אחד כסובל מ- metatarsus varus בדרגת חומרה בינונית, וע"י אורתופד אחר כסובל מ - metatarsus adductus. יש לי מספר שאלות. האם יש הבדל בין השניים ומהו? הטיפולים שהוצעו עבורו הינם: 1) נעליים הפוכות של unfo 2) סדים פלסטיים 3) טיפול בגבס ואז בסדים פלסטיים. מהו הטיפול המומלץ/ יעיל? כמו כן קראתי באינטרנט על טיפול ב - wheaton brace AFO, שנראה סימפטי. האם יעיל לאבחנות אלו" והאם משתמשים בכך בארץ? תודה.

זו אותה אבחנה, ה WHEATON מיושן ועדיף אם כבר משלמים UNFO, במידה ולא ניתן לטפל בגבס, שאר הסדים אינם נחוצים. כל זה כמובן בערבון מוגבל היות ואיני ראיתי את הרגליים ויתכן שכלל אינו זקוק לטיפול

מנהל פורום אורתופדיית ילדים