דיספלזיה של מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/08/2014 | 19:27 | מאת: חגי

שלום, בתי בת כחצי שנה. בגיל 6 שבועות התגלה כי יש לה דיספלזיה של מפרק ירך ימין. בהמלצת האורתופד ביצעו חיתול משולש במשך כארבעה שבועות ולאחר מכן, בביקורת, נאמר לנו כי הכל תקין. עם זאת, לאחרונה, שמתי לב כי הכפלים ברגליה אינם סימטריים (קיים כפל בירך ימין שאינו קיים בירך שמאל..) מה עלינו לעשות? האם יכול להיות כי הדיספזיה של מפרק ירך ימין עדיין קיימת והמפרק אינו תקין? תודה!

קודם כל חיתול משולש זה לא טיפול אז אני מניח שלא היתה דיספלזיה אמיתית. אסימטריה בכפלים ברוב המקרים לא מעידה על בעיה, לדעתי יש לגשת לבדיקת אורתופד ילדים בהקדם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים