תסמונת על שם ארב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/08/2014 | 14:36 | מאת: אנונימי

שלום, הבת שלי אובחנה עם ארבס פלסי ביד ימין לאחר הלידה כיום בת 6 חודשים ועדיין אינה יכולה לכופף את היד (לא ברור אם יש פעילות של השריר הדו ראשי וייתכן כי השריר התלת ראשי משתלט מכיוון שהוא דומיננטי יותר, הועלה האופציה של זריקת בוטוקס לשיתוק התלת ראשי כטיפול) בדיקות EMG מגיל 4 חודשים ו5 חודשים הראו פגיעה בc5,c6 וc7 . היא תחת מעקב של רופא מומחה בחול והייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת מרופא מומחה בארץ. מה הפרוגנוזה במקרה כזה שבגיל 6 חודשים היא עדיין אינה יכולה להרים את היד כנגד כוח הכבידה כשהיא במצב ישיבה (כאשר שוכבת על הגב מרימה את היד בטווח של 180מעלות) , מה הטיפול המומלץ במקרה שלה ? האם ניתן להגיע אליך באופן פרטי ? תודה !

שלום לך, מדובר כמובן במקרה שהצפי בו לא ברור אך לפי תיאורך קיימת פגיעה שלא תחלים לחלוטין קרוב לודאי, אפשר להגיע אלי אך נראה לי שאני לא הכתובת המתאימה, הייתי ממליץ לך יותר לגשת למשהו אם הרבה נסיון בתחום כגון ד"ר בתיה יפה בשיבא, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים