כאבי גדילה למעלה משנתיים - ילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/08/2014 | 00:52 | מאת: שירי

ד"ר שלום וערב טוב, לפני למעלה משנתיים פניתי לרופא הילדים מכיוון שבני החל להתעורר בצרחות נוראיות והתלונן על כאבי רגליים, במיוחד מאחורי הברכיים. הרופא אמר שכפי הנראה מדובר בכאבי גדילה ושלל דברים אחרים באמצעות צילום ובדיקות דם. מאז, מדי כמה לילות הוא ממשיך ומתעורר וסובל בצורה מחרידה מכאבי רגליים, בכל פעם האזור משתנה, הכאב עבר לתקופה ארוכה לקרסוליים וכעת מופיע בחלקן התחתון של כפות הרגליים. הילד סובל בצורה מחרידה, זה לא מופיע תמיד בשתי הרגליים יחד, והוא מתלונן בעיקר על רגל שמאל (תקופה ארוכה הכאב הופיע רק בברך שמאל). במהלך השנתיים הללו חלה הפסקה של חודשים מעטים והכאבים חזרו. כעת משחזרו ביצענו שוב ספירת דם שיצאה תקינה. הילד שלי סובל בצורה נוראית, קשה לו לשאת את הכאבים. אציין גם כי בשבוע שעבר התלונן אף על הידיים - היה לו כאב בעצמות המחברות בין המרפקים לכפות הידיים, זה היה חד פעמי. האם אתה חושב שמומלץ לבצע בדיקות נוספות כדי לשלול דברים אחרים? במידה וכן, אודה אם תוכל לומר לי אילו בדיקות. ובנוסף, קראתי המלצת רופא על מדרסים לבעלי כפות רגליים שטוחות, למי עליי לפנות בנושא? תודה מראש ושבוע טוב, שירי.

17/08/2014 | 12:54 | מאת: שירי

עדכון חשוב מהלילה... הכאב היה בכפות הרגליים וגם בחלק העליון של כף הרגל, בנקודה המחברת בין כף הרגל לקרסול, כאב חזק מאוד בשתי הרגליים במקביל.

זה אכן נשמע ככאבי גדילה, במיוחד אם רוב היום הילד משחק רגיל, ללא חום או צליעה אז אין מה לעשות פרט ללהיות במעקב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים