עזרה בהבנת תוצאות NRI לכתף - ילדה בת 11.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/08/2014 | 15:29 | מאת: ליאת

שלוום רב, לבתי בת ה 11 כאבים בחצי השנה האחרונה בחלק העליון של הכתף ועד לעצם הבריח (אפילו ליטוף מכאיב). את פעילותה הספורטיבית זנחה (כדורסל וטניס) לאור הכאבים. ב MRI נכתב : ללא עדות לממצאים פתולוגיים. ללא נוזל מפרקי אות מח עצם שמור. מודגמת בצקת מח העצם הן בקצה הדיסטולי של הקלביקולה והן באקרומיון. באותם אזורים מודגמת האדרה עם חומר ניגוד באותם אזורים שבהם מודגמת הבצקת. קיימת בצקת מינימלית של רקמות רכות מסביב למפרק אקרומיו-קלויקולרי. אין עדות לקולקציית נוזל. לסיכום - שינויים כמתואר באזור הפרק האקרו-רלביקולרי. כנראה מדבור על שינויים דלקתיים או בשינויים לאחר טראומה. אנא עזור לי להבין מכאן מה הלאה - מה האבחנה ומה הטיפול הנדרש ? אומר בסוגריים כי האורטרופד המטפל אמר לאחר התבוננות בתוצאה שהכל בסדר ושלח אותי לדרכי (כאבי גדילה, יעבור וכד'..)

מדובר בחבלה או מאמץ יתר למפרק בין עצם הבריח לשכמה, הכתף זקוקה למנוחה בת חודש והערכה מחודשת לאחר מכן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים