שבר בקלביקולה לתינוקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/08/2014 | 10:41 | מאת: ליאור

שלום, בתי בת 3 שבועות נולדה בלידת ואקום. אתמול הבחנתי בגולה גדולה בין הצואר לכתף עם נפיחות שנמשכת גם לגב, הממצאים שהתקבלו בצילום רנטגן הם: שבר לא חדש בקלביקולה ימין ללא תזוזה ועם חיבור גס. מה זה אומר? האם יש צורך בטיפול? האם זה כואב לה? האם זה נוצר בגלל לידת הואקום? מדוע רק עכשיו נוצרה הגולה ולא מיד לאחר הלידה? תודה מראש.

זה חסר משמעות, אין צורך בטיפול, זה שכיח וכבר לא כואב, הגולה זו תגובה של העצם ותיעלם לבד במהלך החודשים הקרובים, אין לזה השלכות ואין צורך בצילום נוסף

15/08/2014 | 13:00 | מאת: ליאור

תודה רבה :)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים