הדולב 13

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/08/2014 | 15:28 | מאת: אבא

שלום, הבן שלי בחודש הבא בן 6. ביום חמישי האחרון היה בקייטנה ונפל ממזרון גבוה על יד שמאל. היו לו כאבים חזקים בזרוע מעל המרפק. הלכנו לקופ"ח עשו לו צילום רנטגן. ניסו לצלם משני צידי המרפק אבל הוא סבל מכאבים חזקים ולא היה יכול לסובב את היד. בסוף הצליחו. הרופא ראה את הצילומים ואמר שהוא לא רואה שבר. וזה כנראה אולי מתחיה חזקה של הרצועות או הגידים. הטיפול שניתן הוא גבס רק על החצי התחתון של היד ( מכף היד ועד הזרוע) בתוספת של חבישה. ולחזור בעוד שבועיים. השאלה היא תוך כמה זמן ילד מחלים מפגיעה כזו. האם תוך שבועיים עם גבס אפשר להחלים? האם מקובל לשים חצי גבס על יד של ילד. והאם יש סכנה לפגיע לתווך ארוך? תודה

12/08/2014 | 07:52 | מאת: אבא

שלום, ברצוני להוסיף שבימים הראשונים הילד סבל מכאבים חזקים. מאתמול הוא לא סובל מכאבים באזור המרפק. האם זה סימן לתהליך החלמה? האם יכול להיות גם קרע ברצועה או שריר שצריך ניתוח, וזה לא רק מתיחה? או הטיפול עם הגבס ירפא את הנזק לרצועות ולשרירים. כמובן, בינתיים לא שלחו אותנו לבדיקות נוספות לבדוק אם יש קרעים ברצועות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים