בעיה בפיסוק אובחנה DDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/08/2014 | 21:48 | מאת: מורן

שלום רב, ליה, כיום בת שלושה וחצי חודשים. נולדה בניתוח קיסרי בעקבות מצג עכוז. כשנולדה נאמר לי כי יש לה בעיה בפיסוק ועלי לחתל אותה עם חיתול כפול. כשהגעתי לביקורת באיכילוב האורטופד אמר שיש לבצע החתלה כפולה אך עם טיטול בד על מנת שהפיסוק יהיה רחב. לפני שבוע היינו שוב באולטרסאונד לפרקי ירכיים ונאמר לנו כי עדיין יש בעיה ברגל שמאל. חזרנו לרופא באכילוב והוא אמר שאני צריכה לקנות לליה כרית פריקה, כרית פיסוק. מיום ראשון, 27.7 התחלנו על הכרית. 1. האם זה לא פוגע בגב כשהיא כל היום שוכבת על זה? זה יכול לגרום לכאבי גב? 2. כשהיא שוכבת על הגב יש הפרשי גובה מהנקודה שהכרית מסתיימת, האם זה לא יכול לגרום לבעיה (שהראש והכתפיים לא באותו גובה עם יתר הגוף בגלל העובי של הכרית)? 3. מהרגע ששמנו את זה לליה היא לא מפסיקה לבכות ומסרבת שנניח אותה בעריסה/אוניברסיטה, האם זאת תופעה מוכרת? האם יש דרך להקל ולעזור לה? 4. האם הרגליים אמורות להיות בזוית מסוימת או רק שהפיסוק ישמר באמצעות הכרית? 5. מהרגע ששמנו לה את הכרית היא עושה המון גרפסים. יש לה המון גרפסים תקועים הרבה זמן אחרי שסיימה לאכול. יש המון פעמים שאם כבר הצלחנו להניח אותה לכמה דק היא מתחילה לבכות וכשאנחנו מרימים יש לה המון גרפסים. (לפעמים גם אחרי שהרמנו והיא עשתה יש לה עוד , זה יכול לקרות אחרי שעה/שעתיים מזמן האכילה) לפני כן לא היתה תופעה כזאת. אני יודעת שיש מקרים שבהם יש לתינוק גרפס שהוא רוצה לשחרר ולכן הוא בוכה אבל פה המקרה הוא חריף, המון המון פעמים ורק מהרגע ששמנו לה את הכרית. מדוע זה קורה? מה אפשר לעשות? מצטערת על כל השאלות , אמא טרייה עם המון חששות :) תודה רבה, מורן

1. לא פוגע ולא גורם לכאבים. 2. שימי לה כרית שטוחה מתחת לגב וכתפיים. 3. היא תתרגל. 4. שמירת פישוק. 5. לא יודע אם זה קשור, אולי אם תשכב ישר יהיו פחות. בכל אופן בגילה אני מעדיף טיפול ברצועות אך תלוי בהעדפת הרופא המטפל וגם בדרגת החומרה, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים