כף היד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

30/08/2015 | 23:00 | מאת: נעמי

בחודשים האחרונים התחילה לי נפיחות ביד. אני אחרי ניתוח מסטקטומי עם הוצאת בלוטות (והקרנות). הטיפול הלימפתי על ידי מטפל עזר מאד ליד, אבל נשארה נפיחות גדולה של החלק החיצוני העליון של כף היד. גם המטפל לא כל כך יודע מה לעשות עם זה. יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות חוץ מטיפולי נקוז לימפתי וחבישות?

שלום נעמי יתכן שהמטפל שלך כבר ניסה זאת איתך: 1.לשים ספוג בעובי 1.5-2 סמ' ובגודל של גב כף היד מתחת לתחבושת. 2. לחבוש גם בלילה. 3. לעשות עיסוי עצמי ליד בכל הזדמנות עם דגש על גב כף היד. 4. להרים את היד החבושה מעל הראש 4-5 פעמים ביום תוך סגירת ופתיחת אגרוף. בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)