דיקור

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

31/03/2015 | 12:27 | מאת: יעל

1. האם רצוי להמנע מטיפול בדיקור ברגליים או בכלל? אני סובלת מלימפאדמה ראשונית שממוקדת בכפות הרגליים, בעיקר באצבעות. 2. יש לי פטרת בציפורני הבהונות. מזה שנים מטופלת במשחות ולקים למיניהם בהנחית רופאת עור. לאחרונה נשרה חצי ציפורן בחלק העליון. לא מעונינת בכדורים בשל הנזק שעלולים להסב לכבד. נראה שגם טיפול זה חסר תועלת, כי למרות השמירה על היגיינה, הרגליים תמיד מכוסות בגרביים והבנתי שהפטריה ממילא חוזרת. אם העור נקי מפטריות, האם הפטרת בציפורניים מחמירה את מצב הלימפאדמה או הבעיה אסתטית בלבד?

שלום יעל 1.אכן רצוי להמנע מדיקור בגלל הסכנה לזיהום מכל פגיעה בעור. 2.כמובן שפטרת בעור הנה גורם סיכון לזיהום יותר מפטריות בצפרניים, וטוב שהעור נקי. לדעתי כדאי להמשיך בטיפול בציפרניים כטיפול מונע אפילו אם אינך רואה שינוי. יתכן והטיפול מונע מהפטרת להתפשט לצפרניים אחרות. בברכת חג שמח, ניצה

01/04/2015 | 09:17 | מאת: יעל

תודה ניצה על תשובתך המהירה. הדיקור לא מומלץ רק באיזור כפות הרגליים או בכלל בכל אזור שהוא ברגליים ובגוף עצמו? למרות המחטים הסטריליות. חלק מהציפורן נשרה. האם בהעדר ציפורן או חלקה אני חשופה ולא מוגנת מפני זיהומים? יש מצב שאולי היא לא תשוב לצמוח?! בברכה חג שמח יעל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)