עזרה באבחנה וטיפול

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

25/01/2015 | 10:06 | מאת: 0547607150

לפני 6 שנים נעקצתי על ידי חרק (ככל הנראה עכביש). במשך חודשים ארוכים היתה נפיחות קשה בגודל כדור פינגפונג עם אודם, חום. עברתי הדמית MRI וסנוגרפיה של כלי דם. כמו כן נלקחו תרביות שהצביעו על עקיצת עכביש.טופלתי מקומית על ידי משחות קורטיזון במשך שנתיים ללא הטבה. עם הזמן המצב החמיר וכיום יש לי אודם, נפיחות, שלפוחיות ונוזלים מופרשים דרך העור לאורך כל השוק.לא מסוגלת לגרוב גרביים, או מכנסיים. צריכה להגביה את הרגל כל הזמן. לאחר טיסה לישיראל מארה"ב המצב החמיר עוד יותר. לא ביקרתי אצל רופא מזה מספר שנים ופניתי לטיפול הוליסטי אחר כיוון שטורטרתי רפואית ללא הטבה. היו לי גם תופעות לוואי אחרות לשימוש הממושך בקורטיזון כגון נשירת שיער ולכןהפסקתי. בביקורי האחרון בישראל התוודעתי אל התחום הלימפטי ורציתי לשאול:1. לאיזה רופא עלי לגשת על מנת לבדוק אם מדובר בלימפאדמה 2. אילו בדיקות לבקש 3. האם אתם מכירים מומחים בתחום באיזור NEW JERSEY 4. האם הטיפול הלימפטי יועיל לי גם אם לא מדובר בלימפאדמה אשמח לעזרתכם.

שלום בארץ אתה יכול לפנות לכירורג כלי דם. פרופסור אריה בס ופרופסר זליקובסקי הינם מומחים לכירורית כלי דם ולבצקת לימפטית. בארצות הברית תצור קשר עם ה National Lymphedema Network www.lymphnet.org ,טל 9083618 415 לקבלת עזרה לגבי רופאים ומרכזים לטיפול בהצלחה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)