MRI-CT הבדלים בינהם

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

02/10/2004 | 11:46 | מאת: EFI

אני לא חושב שאפשר לתת תשובה מעמיקה בפורום שכזה על שאלה מאד רחבה ומאד בעיתית לתשובה ..... יש להדגיש דבר אחד בדיקת ה CT נעשית באמצעות קרינת רנטגן שהיא קרינה מיננת עם כל המשמעויות שלה.לעומת בדיקת MRI שנעשית בתוך שדה מגנטי בעוצמה גבוה יחד עם שדורים של גלי רדיו בתדר RF (בקרינה אלקטרומננטית). להרחבת אופקים כדאי לבקר באתרים של אוניברסיטאות שמרחיבים את ההסבר בצורה מעמיקה ולמעונינים יש גם ספרות רחבה בהצלחה אפי

יתרונו של האם אר אי על ה סי טי הוא בכך שהאם אר אי יכול להראות ולגלות גידולים קטנים בתוך רקמות שריר,דבר שלעתים לא מתגלה בבדיקת סי טי ל- אם אר אי אין קרינה מיננת וזה כשלעצמו יתרון.אבל עלות הבדיקה בו גבוהה יותר מבדיקת סי טי אשמח לקבל מהקוראים הרחבות נוספות על דברי אלו

03/10/2004 | 11:18 | מאת: אלון נצר

בנוסף לאמור MRI ע"פ תכונותיו מראה את הרקמות ולכן ניתן לאבחן בו גם מוקדיי כאב שונים.

03/10/2004 | 11:56 | מאת: יאיר

לידיעתכם קיים אם אר אי נייד בעזרתו מבוצעת נביגציה תוך כדי מהלך הניתוח והסרת הגידול בו זמנית. (נכחתי בניתוח כזה). יתרון מהותי לעומת המיכשור הקונבנציונלי הקיים .

15/08/2007 | 20:24 | מאת: דנה

כיצד מתבצעת בדיקת אם אר איי והאים מחדירים איזה חומר לגוף? וכמה זמן זה עורך? תודה!

30/04/2008 | 14:57 | מאת: לי

מהי בדיקת פט סיטי?

02/10/2004 | 22:02 | מאת: יוסי שדמתי

חג שמח לכולם, בנוסף למה שאפי וזיו כתבו, כדאי לבקר באתר הבא: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003335.htm (אפשר גם להיכנס לאתר http://medlineplus.gov/ ומשם לנווט ל "אנציקלופדיה רפואית ... MRI).

19/09/2014 | 20:49 | מאת: רונית

יש לי כאבי ראש בחלק האחורי של הראש קיבלתי לעשות ס.ט. אני לא מעונינית לעשות ,אלא רק ת.ר.ו.הרופא אומר שבסיטי אפשר לראות יותר מאשר מ.ר.ן. לדעתי זה לא נכון… האם הרופא צודק? אני נגד סי. טי. תודה.

מנהל פורום מכשור רפואי