שימוש בגלולות אחרי הנקה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

27/07/2014 | 10:45 | מאת: ד

שלום וברכה , אני 9 וחצי חודשים אחרי לידה, בת 30 עוד מעט לאורך החצי שנה הראשונה הנקתי בלבד. לפני חודשיים קיבלתי מחזור ( במזל טוב :-)) , ואני מעוניינת בינתיים להמשיך לקחת גלולות למניעת ההריון . בלי ששמתי לב המשכתי לקחת את גלולות ההנקה "סרזט" בזמן המחזור. זאת אומרת 28 גלולות רצוף גם שהיה לי מחזור. האם זה הזיק לי בצורה כלשהי? ושנית, פה ושם שכחתי לקחת גלולה. האם זה גם שיבש משהו במערכת המינית? זה עלול לעשות לי בעיות בעתיד בעת הניסיונות להכנס להריון?

גלולות מסוג סרזט נלקחות ברצף , ללא הפסקה . ההגנה שלהן פוחתת , אם שוכחים לקחת , בדומה לגלולות אחרות ואף חמור יותר.

01/08/2014 | 10:25 | מאת: ד

לגביי זה ששכחתי לקחת, אני יודעת שזה לא מגן אבל אם קרה ולקחתי אותם בזמן שהייתי במחזור במשך חודש , יש לציין שאת הההנקה הפסקתי כבר לפני 4 חודשים כמעט. האם זה הזיק לי? השאלה שלי אם יש נזק לגוף שלוקחים את הגלולות הנקה "סרזט" שלא מניקים ושחוזר המחזור? תודה מראש

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו