דלקות/פטריות בעקבות שימוש בנובה רינג

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

31/10/2016 | 06:55 | מאת: אורית

התחלתי לא מזמן את השימוש בנובה רינג והתחעלה לי איזושהי דלקת וכרגע אני מטופלת. הרופא טוען שאין קשר לטבעת אבל ברור לי שהדלקת כן קשורה לשימוש בטבעת שכן בעבר היו לי דלקות אבל אחרי שנפתרתי מכל הפטריות והדלקות כבר שנים שאינני סובלת מהבעיה וכעת עם תחילת השימוש בטבעת שוב התחילה "החגיגה"... 2 שאלות: 1.האם זו תופעת לוואי שקשורה להסתגלות לטבעת או שיש סיכוי לדלקות/פטריות חוזרות? 2.האם יש קשר בין שימוש באמצעי מניעה הורמונלים לבין שכיחות הופעת דלקות/פטריות (אולי סוג של רגישות להורמונים )?

כל הטיפולים ההורמונליים יכולים להגביר שכיחות של פטריות נרתיקיות. יחסית לגבי הטבעת פחות שכיח אבל כמובן שהתגובה היא אינדבידואלית ואם התופעה תחזור על עצמה הפסיקה ושני לגלולות אחרות.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו