ירידה בחשק בגיל 43 - האם נובע מהמירנה?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

16/05/2016 | 10:52 | מאת: קארין

יש לי האמת 2 שאלות: 1. אני בת 43.5, עם התקן מירנה סביב 4 שנים. תמיד הייתי מאוד מינית. בחודשים האחרונים מרגישה ירידה חדה בחשק. תוהה האם קשור להפרשה מצטברת של הורמון מהמירנה. תמיד הייתי מאוד רגישה להורמונים - זוכרת עצמי כבחורה צעירה שנוטלת גלולות וחווה השמנה, דכאון וירידה בחשק. מה שהסתדר ברגע שירדתי מהן. המירנה גם גרמה לי להשמנה ונפיחות כללית בגוף. יש לציין שאין סיבה רגשית או אחרת שיכולה להיות קשורה לירידה בחשק - דבר לא השתנה בחיי היומיום שלי או בטיב הזוגיות שלי. האם יכול להיות שהירידה בחשק קשורה להתחלת תופעות/שיבוש הורמונלי שקשור לטרום גיל מעבר? 2. אני מתלבטת האם בגילי ולאור תדירות נמוכה של יחסי מין (1-2 פעמים בחודש) יש לי צורך בהמשך שימוש באמצעי מניעה? אשמח להפסיק את ההתעללות המתמשכת בגופי לאורך השנים של שימוש בהתקנים (בהתחלה רגילים ובשנים האחרונות המירנה). אני כן מרגישה את דקירת הביוץ באמצע החודש, אז מקסימום יכולה להימנע מסקס סביבו. האם הסיכוי להריון, שבוודאי נמוך מאוד בגילי, מצדיק את המניעה היומיומית? (יש לי2 ילדים גדולים)

נדיר שהמירנה תגרום לירידה בחשק המיני כי הרמות שמגיעות לדם נמוכות וקשה לי להאמין שזה יקרה רק אחרי 4 שנים של שמוש את יכולה להוציא ולראות מחה יקרה לחשק ואם זה אכן הסיבה שימי התקן רגיל עד שתכנסי לגיל המעבר

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו