יובש בזמן שימוש בדיאפרגמה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

05/04/2016 | 09:50 | מאת: שרון

שלום ליאורה וקוראות הפורום, לאחרונה התחלתי להשתמש בדיאפרגמה בתור אמצעי מניעה עם בן זוגי הקבוע. אני מאד מרוצה ממנה והשימוש נוח ומתאים לי, אבל שמתי לב שבאופן עקבי אני פחות "רטובה" בזמן קיום היחסים. בלי קשר לדיאפרגמה, אני יודעת שלפעמים אני צריכה יותר זמן להכנס לעניינים, ולפעמים גם מבקשת את זה מבן הזוג, אבל עם התחלת השימוש שנינו מרגישים שבאופן די קבוע יש יובש, וגם אם אני רטובה בתחילת היחסים, התחושה היא שאני מתייבשת מאד מהר, וחוזר היובש. מכיוון שההפרשות בנרתיק מיוצרות בנקיקים שבצוואר הרחם, חשבתי שיכול להיות שהיובש קשור לשימוש בדיאפרגמה, שכן היא יושבת על פתח צוואר הרחם וחוסמת את דרכן של ההפרשות במורד הנרתיק. חיפשתי מידע רלוונטי באנגלית, ונוכחתי שזה נכון. שאלותי הן 1. האם יש מישהי שחוותה דבר דומה בעת שימוש בדיאפרגמה? 2. האם יש אפשרויות נוספות להעצים את הרטיבות, פרט לחומר סיכה? אני לא בטוחה שרעיונית נסתדר עם זה, שנינו מאד "טבעיים" וזה מצטייר לי כדבר חיצוני שלא מתחשק לי להכניס לסיטואציה... 3. האם יש חומרי סיכה שהם טבעיים לחלוטין, ללא גליצרין? אשמח לשמוע חוויות משימוש בחומר סיכה... תודה רבה שרון

נראה לי שעניתי לך כבר בפורום אחר רב הרטיבות בזמן יחסי מין קורית בדפנות הנרתיק ולאו דוקא מבלוטות מצואר הרחם אם יש לך תחושת יובש השתמשי בשמן שקדים בפתח הנרתיק לאחר ההחדרה של הדיאפרגמה ולא לפני או שהזריקי לנרתיק פעמיים שלוש בשבוע ג'ל של גינומונאל או דומיו שמגבירים את סיכוך הנרתיק

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו