התייעצות לגבי אמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

09/12/2014 | 13:09 | מאת: אושרית

שלום רב, אני מתעניינת לגבי אמצעי מניעה, אני 10 חודשים אחרי לידה כאשר כחודש וחצי לאחר הלידה הותקן לי התקן תוך רחמי רגיל (לא הורמונלי) באולטרסאונד שבצעתי כחודש אח"כ התברר שההתקן לא ממוקם במקומו (לא היה בחלל הרחם אלא למעלה.. אם אני לא טועה) חזרתי לרופאה שהתקינה לי את זה היא התייעצה עם רופא ממומחה שהמליץ להשאיר את זה ככה שזה עושה את הפעולה כמו שצריך (ואפילו יותר בטוח) אחרי כחודשיים וחצי כשלא קיבלתי מחזור הלכתי לרופא שוב (חששתי להריון) הופניתי לאולטרסאונד והתברר שכעת ההתקן ממוקם במקום לא הבנתי איך זה זז כל פעם אבל הרופא הרגיע שהכל בסדר, מאז עד לפני שבועיים הכל התנהל כמו שצריך לאחרונה היו לי דקירות בנרתיק מהחוטים ואפילו נפצעתי פעמיים מהם.. ולפני שבועיים וחצי התחלתי לדמם חשבתי שזה מחזור (אני מקבלת ווסת כל 50 יום בערך והפעם זה הקדים - אחרי 30 יום מהווסת הקודמת) ומכיוון שהדימום לא פסק הלכתי לבדיקת רופא, הרופא הסביר לי שזה לא מחזור אלא דימום מההתקן באולטרסאונד הוא ראה שההתקן לא במקום ובבדיקה פנימית אכן מצא את ההתקן בצוואר הרחם והוציא לי אותו. כעת אני לא מוגנת כלל, אני רוצה לשאול לגבי אמצעי המניעה הוא נתן לי מרשמים לטבעת נובהרינג ולמדבקות, אני רוצה להתייעץ אתך מה עדיף במקרה שלי, האם כדאי לנסות שוב התקן חדש או שזה פשוט לא מתאים לי (לאורך כל התקופה היו לי התכווציות בבטן - במחשבה לאחור אני חושבת אולי זה נבע כתוצאה מכך שהגוף ניסה לפלוט את הגוף הזר שברחם..) כדורים - אני לא בטוחה שאני אצליח לקחת אותם בזמנים קבועים, שאני לא אפספס.. בקיצור לא שייך. ולגבי טבעת ומדבקות מה עדיף?! אני לא בטוחה שאצליח להחדיר את הטבעת למקום (האם זה לא מגן במצב כזה, והאם זה יגרום לאי נוחות) כמו כן אני חוששת מתופעות לוואי של מצבי רוח, השמנה, דימומים במשך החודש (אני שומרת טהרה), בחילות וכאבי ראש. אבקש אם תוכלי להסביר לי גם כן על אופן השימוש במדבקות ובטבעת וממתי אני מוגנת, באינטרנט ראיתי הנחייה להשתמש מהיום הראשון לווסת ואם אני לא טועה ההנחיה של הרופא היתה מהיום החמישי לווסת (אני שומרת טהרה) כמו כן אם את ממליצה על מדבקות או טבעת ממתי להתחיל לקחת אותם?! אני צריכה לחכות למחזור? או שיש מצב שהדימום הנוכחי היה יחד עם הווסת ואני לא אקבל מחזור רק עוד חודש בערך.. מה אני עושה עד אז? איזה אמצעי מניעה לקחת? תודה רבה רבה, מצטערת על האריכות פשוט רוצה לקבל תשובה כמה שיותר מדויקת לגבי. המשך יום טוב

אם ההתקן לא היה במקומו את יכולה לנסות שוב החדרת התקן חדש אם את חוששת שיהיה לך קשה לקחת כדורים יוםיום מדבקות זה פתרון נהדר מדביקים פעם בשבוע ועושים שבוע הפסקה אם את שמה טמפונים את בהחלט יכולה להחדיר את טבעת הנובהרינג לנרתיק שאותה שמים פעם ב3 שבועות. קשה לומר לך מה עדיף מבחינת שתי האופציות אצ צריכה להתנסות ולראות

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו