גלולות מול מדבקה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

21/10/2014 | 20:11 | מאת: שאלה

היי, אני בת 25 בעלת מחזור סדיר (28 יום), ללא עבר משפחתי של קרישיות בדם. היום הייתי אצל רופאת הנשים שלי כדי להתייעץ לגבי אמצעי מניעה (מעולם לא השתמשתי בעצמי באף אמצעי מניעה - בן זוגי משתמש בקונדום) היא המליצה לי על מדבקה, וטענה שהיות ובמדבקה ההורמונים משתחררים באיטיות, ואין את התנודתיות בכמות ההורמונים שיש בגוף, כפי שקורה כשלוקחים גלולות, הרי שתופעות הלוואי פחותות יותר. רציתי לדעת את דעתך בנושא, בייחוד היות וקראתי באתר של אחת מקופות החולים שיש דווקא ספיגה גדולה יותר של אחד מההורמונים דווקא במדבקה לעומת הגלולה (עד רמה של כ-60% יותר), וכעת אני קצת חוששת. בנוסף, אם אשתמש במדבקה - אחרי כמה זמן היא מתחילה להיות פעילה ואני מוגנת? המון תודה אציין שמעולם לא לקחתי אף אמצעי מניעה (בן זוגי משתמש בקונדום), כך שאני לא יודעת איך הגוף שלי

לכל אמצעי מניעה יש יתרונות וחסרונות היתרון של המדבקה הוא שההורמונים נספגים האיטיות ישר למחזור הדם ומחליפים מדבקה פעם בשבוע.יחסית כמות ההורמונים במדבקה קצת יותר גבוהות מאשר בגלולות. צריך להתחיל סוג מסוים לראות איך את מסתדרת ואם יש תופעות לואי תמיד אפשר להחליף

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו