אסתטיקה ומטרד.

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

12/12/2016 | 15:13 | מאת: שאול.

שלום רב, שלום רב קרוב ל-40 כל חיי דוגל בניקיון ואסתטיקה אך משום מה לפני כחודש אובחנתי בפוליקוליטיס, (פעם ראשונה בחיי) פצעונים בראש שהזדהמו משום מה, (ממש לא מבין איך זה יכול לקרות לי), יחד עם זאת, לא מצליח להיפתר מהם. במשך שבועיים ימים מרחתי משכה אנטיביוטית, (מרשם רופאה) שעשתה רושם שהכל נרגע ועבר, ופתאום שוב לאחר כמה שבועות שוב חזר, אפילו למקומות שלא היו קודם לכן בראש. מה עליי לעשות כעת? האם יש דרך להיפטר מהנגע ללא אנטיביוטיקה? במידה וכן, מהי? [מכיוון שלזכותי לצערי היסטוריה ארוכה עם מש' האנטיביוטיקה (ראוקטאן - מינונים גבוהים וארוכים בעברי), +מוזהה עם מחלת הקרוהן (ובאלון של "צפוייט פורטה" רשום: ייעוץ רפואי לפני תחילת טיפול לחולי "קולוטיס" השאלה אם זה רק קולוטיס, שזה די דומה ומה שאומר שלא הכי מומלץ)]. והאם ובמידה, לאחר האנטיביוטיקה המקומית שלא צלחה, אטול את כדורים האנטיביוטיים (צפוייט פורטה 500MG) שלושה כדורים ליום במשך שבוע, האם זהו באמת המוצא האחרון, והנגע לא יחזור יותר? או שמה רצוי וכדאי לבדוק משהו אחר (ידידותי יותר) קודם לכן? כמו כן עם מה ממליצה לחפוף כעת, וכמה זמן? רב תודות על העזרה!!

13/12/2016 | 10:29 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום , ממה שאתה מתאר יתכן שמדובר בפוליקוליטיס עמוקה כמו 'פוליקוליטיס דה קלבנס ' . במיוחד אם סבלת מאקנה בעבר זה נוטה לבוא יחד . הטיפול המקומי לצערי לרוב אינו מועיל במקכים כאלו ויש צורך בטיפול ממושך של חודשים רבים באנטיביוטיקה ייעודית כמו דוקסילין ( לא צפביט ) או רואקוטן . הטיפול מותנה כמובן בבדיקה ואיבחון עי רופא עור מומחה ומעקב בדיקות דם

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור