סידן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/01/2003 | 16:58 | מאת: גילי

מלבד חלב, מה עוד נחשב למקור טוב לסידן?

25/01/2003 | 11:36 | מאת: רויטל ברמן

שלום גילי, אני מאושרת ששאלת שאלה זו, בייחוד לאור המאמרים הרבים היוצאים לאחרונה כפטריות אחרי הגשם, על סגולותיו הנהדרות של הסידן ועל מוצרי חלב כמקור יחידי מעשי. אגב, רצוי לאכל/לשתות/לקחת ויטמין C עם המוצרים העשירים בסידן - זה עוזר לספיגה. סרדינים, שומשום מלא, ירקות ירוקים, אגוזים, שקדים, גרעינים ופרות יבשים - זוהי תזונה עשירה מאוד בסידן ובעוד רכיבים תזונתיים נהדרים אחרים ואין דאגה לגבי חסרים. בתזונה עשירה בחלב מתקבל סידן אך כל שאר הויטמינים והמינרלים בכמויות קטנות מאוד אם בכלל והאדם צורך הרבה חומצות שומן לא-בריאות מן החי, יחד עם כל שאר הדברים שיש בחלב, אשר דיברנו עליהם בפורום בעבר (הורמונים, שאריות אנטיביוטיקה, צבעי מאכל, סיליקון וכו'). בנוסף, מוצרי החלב עשירים בחלבון, אשר עודף ממנו גורם לאובדם סידן מן הגוף בשתן. לפרטים נוספים: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=50480&t=50467 פרטתי טבלה עם שם המוצר וכמות הסידן שיש ב - 100 ג'. לגבי כל קבוצת מזון כתבתי טיפ או שניים: 1. מוצרי חלב: מכילים סידן - אין כל ספק, אבל בעיקר אלה השמנים (גבינה צהובה, מותכת, קממבר וכו') אשר אינם מומלצים בגלל אחוזי השומן שלהם והתוספות המוכנסות אליהם (צבעי מאכל וכו'). באופן כללי, היוגורט והלבנה (ביו) הם המומלצים מבין מוצרי החלב, רצוי אורגני ומחלב עיזים: בחלב 3% 100 בחלב 1% 120 בלבן 110 בגבינה 9% 95 בגבינה 5% 100 בגבינה 0.5% 100 בגבינה מותכת רבע שמנה 200 בגבינה צהובה 600 בגבינת קממבר 400 בשמנת חמוצה 100 בגבינה מלוחה 300 ביוגורט 120 2. מן הצומח: עשירים מאוד בסידן אכותי בעל ספיגה טובה וללא מינוסים - רק פלוסים. שימי לב לסלרי, הפטרוזיליה, החסה, הדבלים (תאנים מיובשים) החלמית וכו' - לא יביישו אף מוצר חלב. בחסה 82 בכרוב 60 בגבעולי סלרי (חי) 240 בבמיה מבושלת 85 בברוקולי 75 בכרישה (פרסה) 60 בחלמית 250 בפטרוזיליה 175 בזיתים ירוקים 85 בשעועית ירוקה 45 בתפוח-עץ מיובש 45 בתפוזים טריים 35 בתאנים טריות 57 בתאנים מיובשות 124 בתמרים לחים 45 בתמרים מיובשים 59 3. באגוזים וזרעים: ש-ו-מ-ש-ו-ם. מה יש לומר. שומשום מלא מכיל 1150 מ"ג סידן ב - 100 ג'. נא לזכור כי שומשום לא מלא מכיל 0-100 מ"ג סידן ל - 100 ג', כך שבטחינה גולמית רגילה אין סידן. ישנן חמאות-שומשום טעימות בבתי טבע המורכבות משומשום מלא - לנסות. שוב - קבוצה עשירה מאוד בסידן (ובויטמינים ומינרלים רבים אחרים). באילסרים 240 בפקאן 73 בשקדים 254 בגרעיני דלעת 60 בגרעיני חמניות 100 בשומשום 1150 בבוטנים 70 בטחינה מלאה 1100 בדוחן 20 בגריסים 16 4. מוצרים מן החי: מכילים סידן אך לא בכמויות גבוהות במיוחד, חוץ מהסרדינים. בביצה 54 בבשר רזה 12 בעוף 11 בדג פילה 20 בסרדינים עם עצמות 350 אם נותרו שאלות אשמח לענות.

18/09/2003 | 19:49 | מאת: למה אין לכם טבלה של צבעי מאכל

03/08/2008 | 23:07 | מאת: דיה

אני קצת מבולבלת כצמחונית-אומרים לי לא לערבב סידן עם ברזל כי אז הספיגה של הברזל יורדת אך אני שמה לב שכל המזונות העשירים בברזל שממליצים עליהם עשירים גם בסידן-סתירה פנימית? מה עושים??

03/04/2010 | 11:22 | מאת: שוש

מה האפקט של השימור על הדג ובכלל על הסידן שבו ,אני אישית נגד שימורים אבל לצערי אין סרדינים בזכוכית ובכלל , תודה שוש

03/04/2010 | 11:22 | מאת: שוש

מה האפקט של השימור על הדג ובכלל על הסידן שבו ,אני אישית נגד שימורים אבל לצערי אין סרדינים בזכוכית ובכלל , תודה שוש

17/12/2011 | 10:36 | מאת: סמדר

שלום רב! בטבלת המזונות בהם יש ערכים גבוהים של סידן - משתמע שעדיין - מלבד השומשום - לחלב ומוצריו יש עדיפות גדולה. האם מדובר בכמויות של מ"ג ל100 גר' מזון? שאלת השאלות - איך בונים תפריט מאוזן בכדי לצרוך את הכמות האופטימלית לסידן, וכמה ויטמין c לצרוך לקליטה טובה של הסידן? תודה - סמדר

מנהלי פורום נטורופתיה