הבדל בין: גואר גאם, fos+os, תוסף פרוביוטי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/10/2016 | 00:23 | מאת: שירן

שלום, האם יש הבדל בין סיבים תזונתים מגואר גאם לבין סיבים מסוג FOS (כמו למשל בתוסף ביוקל של טבעוני, FOS שמוסיפים לתוספים פרוביוטיים וכו'..)? או שגם סיבי גואר גאם הם FOS ועקרונית אין הבדל בסוג הסיבים בין תוסף שרשום עליו שמכיל סיבים מסוג FOS+OS לבין סיבי גואר גאם? אני זקוקה לתוסף לצורך שמירה על פלורת חיידקים תקינה ותפקוד תקין של מערכת העיכול (ובהנחה שכנראה קיימת נטיה טבעית כתוצאה מסטרס וכו' לחוסר איזון של פלורת המעיים ללא תוסף כלשהו ), ולכן אשמח לדעת איזה תוסף מתאים יותר לענות על הצורך שלי במקרה שתיארתי: 1. סיבי גואר גאם FOS+OS.2 ללא פרוביוטיקה 3. תוסף פרוביוטי (שמכיל גם מעט יחסית FOS, אך בעיקר כמות גדולה של חיידקים פרוביוטיים מזנים שונים ומגוונים)? האם FOS משפיע רק על פלורת החיידקים במערכת העיכול או גם באיברים אחרים כגון בנרתיק וכו'..? ומה לגבי תוסף פרוביוטי למערכת העיכול? האם הוא משפיע רק על מערכת העיכול או גם על איברים אחרים?

הסיבים התזונתיים עובדים באופן דומה. עדיף פרוביוטיקה עם FOS , בעיקר משפיע על מערכת העיכול

מנהלי פורום נטורופתיה