טיפול טבעי לכיבים מ-NSAID

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/09/2016 | 15:08 | מאת: ניר

שלום, מלפני מספר חודשים נגרמו לי כאבי בטן וצרבות בעקבות נטילת תרופה אנטי-דלקתית Arcoxia. לאחר שנטלתי לטיפול כמה זמן PPI (אומפרדקס) שלא עזרו, ניסיתי טיפול אלטרנטיבי של שתיית מיץ כרוב שקראתי שמסייע לריפוי כיבים שעזר לי מאוד, אולם עדיין נותרו כאבי בטן לעתים וצרבות במידה חלשה יותר. רציתי לשאול האם קיימים עוד טיפולים נטורופתיים בטוחים כאלה שתוכלו להמליץ לנסות. תודה.

השאלה אם זה רק כיבים או אם מדובר גם בהליקובקטר פילורי בנוסף?! ישנם טיפולים, צריך לדעת בדיוק מקור הבעיה. פרוביוטיקה זה הכי בטוח בינתיים.

17/10/2016 | 15:27 | מאת: ניר

תודה על התשובה. אין הליקובקטר- עשיתי בדיקת נשיפה. מקור הבעיה זה מהארקוקסיה, אותה נטלתי 3 פעמים בלבד (כדור אחד ליום, אחרי 3 ימים הפסקתי עקב כאבי בטן וצרבת חזקים שנגרמו בבירור ממנה, לפני כן מעולם כלל לא היו לי בעיות כאלה). גם אם מדובר בתוצאה קיצונית מנטילת ארקוקסיה פעמים כה ספורות, זה בבירור נגרם ממנה. האם יש סוג מומלץ של פרוביוטיקה, אם כאמור בדיקת ההליקובקטר שלילית? תודה.

מנהלי פורום נטורופתיה