ברזל אנמיה- כיצד לקחת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/09/2016 | 15:20 | מאת: יעל

שלום, יש לי אנמיה די קשה של חוסר ברזל, עקב דימומים חזקים במחזור כבר שנים. (גם הפריטים מרוקן לגמרי). רופא המשפחה אמר לי לקחת 150 מ"ג ברזל עדין ביום. רציתי בבקשה לברר: האם ניתן לקחת עם האוכל?(כל עוד לא אוכלים משהו חלבי, או ביצים?) והאם ניתן לקחת עם הברזל בנוסף לויטמין C לספיגה גם לוסף של קיו 10, קומפלקס בי,אומגה 3, ויטמין A וויטמין D? או שאת שאר התוספים מלבד ויטמין C עדיף לקחת בשעה אחת ביום? יש לי גם קומפלקס של סידן מגנזיום ואבץ שאותו אני מפרידה הפרש של שעתיים. תודה

אפשר לקחת עם אוכל, לשם ספיגה טובה יותר עדיף קיבה ריקה. 150 מ"ג זה הרבה מידי לטעמי ואם יש בעיה של ספיגה, הרי שאת צורכת לחינם...! עדיף לקחת פחות במינון, אך לטפל בבעיית הספיגה. כדאי להגיע לייעוץ, אבחנה והתאמת הטיפול המתאים.

מנהלי פורום נטורופתיה